14/10/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Eşcinsellerin idam edilmesi gerektiğini söyleyen İsviçreli Piskopos Vitus Huonder’ın nefret suçundan yargılanması talebi reddedildi.

Eşcinsellere ölüm çağrısı yapan Piskopos yargılanmayacak! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eşcinsellerin idam edilmesi gerektiğini söyleyen İsviçreli Piskopos Vitus Huonder’ın nefret suçundan yargılanması talebi reddedildi.

İsviçre’nin doğusunda yer alan Chur Piskoposu Vitus Huonder, sene başında bir toplantıda Eski Ahit’in üçüncü kitabı Levililer’de yer alan “Bir erkek başka bir erkekle cinsel ilişki kurarsa, ikisi de iğrençlik etmiş olur. Kesinlikle öldürülecekler. Ölümü hak etmişlerdir” ifadelerine referans vererek şöyle demişti:

“Sadece bu paragraflar bile Katolik Kilisesi’nin, kilisemizin eşcinselliğe bakışı açısından fikir vermektedir.”

İsviçreli LGBT örgütü Pembe Haç, Piskopos’un nefret suçu işlediğini söyleyerek suç duyurusunda bulunmuştu. Pembe Haç’ın başvurusu geçtiğimiz hafta ‘yeterli delil olmadığı’ söylenerek reddedildi.

Pembe Haç, karara itiraz edeceklerini açıkladı.

Piskopos Huonder ise sözlerinin “yanlış anlaşıldığını” iddia ederek, “eşcinselleri öldürmeye çağırmak niyetim değildi” dedi.

Piskopos’un eşcinsellik karşıtı sözleri ilk değil. 2007 yılında da benzer bir yorum yapmış; bu yılın başında ise İsviçre’de lezbiyen bir çifti kutsayan rahibin kiliseden atılması çağrısı yapmıştı.


Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam