03/12/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Mersin’de eşcinselleri hedef alan iki gaspçı tutuklandı. Tutuklanan gaspçılardan G.Y. gasp ettiği kişiler için “hak ettiler” dedi.

Eşcinselleri hedef alan saldırganlar tutuklandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mersin’de eşcinselleri hedef alan iki gaspçı tutuklandı. Tutuklanan gaspçılardan G.Y. gasp ettiği kişiler için “hak ettiler” dedi.

İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) haberine göre Mersin’de eşcinselleri hedef alan iki gaspçı tutuklandı. Tutuklu saldırganlar G.Y. ve A.A. eşcinsel arkadaşlık sitelerinden tanıştığı kişilerle buluşup onları gasp etti. Saldırganların bugüne dek 4 eşcinseli kesici aletle yaralayarak gasp ettiği ortaya çıktı.

Yaralanan şahıslardan birinin saldırganlardan şikâyetçi olması üzerine yakalanan saldırganlar cezaevine kondu.

Saldırgan pişman değil

İHA'nın haberine göre emniyetteki ifadesinde gaspçı G.Y. küçük yaşlarda eşcinsel biri tarafından sözlü tacize uğradığını, ondan dolayı eşcinsellerden nefret ettiğini söyledi ve adliyeye sevk edildiği sırada da “Hak ettiler onlar, dua etsinler ki daha fazla bir şey yapmadım. Hak ettiği cezayı çektiler” dedi.

Gazeteler nasıl gördü?

Olay basına “Eşcinselleri bıçaklayıp gasp ettiler”(Mersin Hakimiyet, Mersin İmece, Yeni Güney, Yeni Birlik, Çukurova, Güney Haber ve Haberci gazeteleri) “Tuzağa düşürdüler” (Anayurt), “Eşcinselleri bıçakladılar”, “Sosyal medyada tanışmanın sonu kötü bitti” (İlkhaber), gibi başlıklarla yansıdı.

Çukurova, Güney Haber ve Haberci gazeteleri gaspçı G.Y.’nin emniyetteki ifadesine “Daha önce tacize uğradığım için darp ettim” ara başlığı ile yer verdi.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam