23/07/2020 | Yazar: Kaos GL

Saran Grup’un patronu Sadettin Saran sosyal medya hesabında İstanbul Sözleşmesi’ni desteklediğini duyurdu, eşcinsellere yönelik nefrete karşı olduğunu söyledi.

“Eşcinsellerle ilgili saldırılara medeni dünyada yer yok” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Saran Grup’un patronu Sadettin Saran sosyal medya hesabında İstanbul Sözleşmesi’ni desteklediğini duyurdu.

Saran paylaştığı videoda, “Pınar Gültekin ile bir kez daha kahrolduk. Açıktır ki İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmak fikri çok yanlış. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve farklılıklara saygı göstermeliyiz” dedi ve eşcinsellere yönelik nefret söylemine karşı olduğunu duyurdu.

Saran videoda, “İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılma fikrine son derece karşıyım, bunu yanlış buluyorum. Kadınlarımızın yegane güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi'ne dokunulmasını istemiyorum. Bir ayrı konu da yine eşcinsellerle ilgili. Çok ayrıştırıcı mesajlar, yorumlar, saldırılar oluyor. Medeni dünyada bunların hiçbirinin asla ve de asla yeri yok. Her bireyi olduğu gibi kabul etmenin insanlık gereği olduğunu unutmamalıyız” dedi.

TÜSİAD: İstanbul Sözleşmesi yaşatır

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği de (TÜSİAD) “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” başlıklı bir açıklama yayımladı.

TÜSİAD açıklamasında, “Ülkemizde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilinçlenme anlamında önemli kazanımlar elde edildiğini unutmamak gerekir. İstanbul Sözleşmesinin ve 6284 sayılı Kanununun uygulamasının etkinleştirilmesi için çaba sarf eden bakanlıklarımız, sivil toplum örgütlerimiz, özel sektör kuruluşlarımız bu düzenlemelerden güç almaktadır. Kadınlar bu düzenlemelere güvenmektedir. Her alanda kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu içselleştirmek aynı zamanda aileyi ve tüm medeni ilişkileri de güçlendirecek bir yaklaşım olacaktır” dedi.

“Özel sektör çalışanı LGBTİ+’ların yüzde 34’ü işyerinde nefret söylemine maruz kalıyor”

Kaos GL Derneği ve Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi; Türkiye’de özel sektörde LGBTİ’lerin durumunu inceledikleri 2019 yılı araştırma sonuçlarına göre özel sektör çalışanı LGBTİ+’ların yüzde 34’ü işyerinde nefret söylemine maruz kalıyor.

Raporun tamamı için burayı ziyaret edebilirsiniz.

 


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam