07/03/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerde LGBTİ gündeminde bugün Takvim, Akit ve Çanakkale Gündem gazetelerinden birer haber yer alıyor.

Eşcinsellik gayriahlaki değildir Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerde LGBTİ gündeminde bugün Takvim, Akit ve Çanakkale Gündem gazetelerinden birer haber yer alıyor.

Gazetelerde LGBTİ gündeminde bugün Takvim, Akit ve Çanakkale Gündem gazetelerinden birer haber yer alıyor. Takvim Vatikan’daki ifşayı ayrımcı bir dille haberleştirirken, Akit yazarı Mehtap Yılmaz Elif Şafak’ın cinsel yönelimini ısrarla gündeme getiriyor. Son olarak Çanakkale Gündem gazetesi bir 8 Mart açıklamasına yer veriyor.

Ahlakınız batsın!

Takvim gazetesi, eski bir seks işçisinin bugüne dek kendisiyle birlikte olan 40 eşcinsel papazın listesini 1200 sayfalık ifşa dosyasıyla birlikte Vatikan’a yollamasını “Gayriahlaki” başlığı ile haberleştirdi. Vatikan’ın yine “ahlaksız ilişkilerle” sarsıldığını yazan gazete, eşcinselliği; başlık vurgusu ve haberin içindeki ayrımcı dili ile "sapık" ilişki olarak yer veriyor.

Nefreti biseksüellere!

Akit gazetesindeki köşesinde Mehtap Yılmaz, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi hakkındaki iddialarda bulundu. Yılmaz, bir çok yazısında olduğu gibi bu yazısında da Elif Şafak’ın cinsel yönelimine karşı ayrımcı söylemde bulunmayı ihmal etmedi. Mehtap Yılmaz şu cümleleri kullandı: “Hani kendine intifadacı Bayan Gül'ün bizi yok saydığı, biseksüel Elif Şafak için ailecek Urfa'ya gidip kitabının reklamını yaptığı günleri düşündükçe…”

Kadın olmak ya da LGBTİ olmak

Çanakkale Gündem gazetesi Emek Partisi’nin 8 Mart mesajını okurları ile paylaştı. Partinin İl Yönetimi'nden Filiz Tekin yaptığı açıklamada “Bazen kadın olmamız; bazen ise cinsel yönelimimiz, şiddetin hedefinde olmamız için yeterli oluyor” diyerek LGBTİ’lerin maruz kaldığı ayrımcılık ve şiddete değindi.

Kaos GL Derneği 9 yıldır medyayı izliyor

Kaos GL Derneği 9 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Her yıl yayınladığı medya izleme raporları ile hem medyadaki ayrımcı söylem, nefret söylemi, nefret suçu ve önyargıya dikkat çekmeye çalışıyor hem de medyada seyri takip ediyor. Derneğin 2017 yılına ait Medya Raporu'na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
nefret