05/11/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Mavitivik, lise ve üniversite hayatını karşılaştırdığı videosunda cinsel yönelimini öğrenen sınıf arkadaşlarıyla yaşadığı süreci anlattı.

“Esin sen ‘öyle’ misin?” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mavitivik, lise ve üniversite hayatını karşılaştırdığı videosunda cinsel yönelimini öğrenen sınıf arkadaşlarıyla yaşadığı süreci anlattı.

Twitter’da 14 bini aşkın takipçisi olan Mavitivik geçtiğimiz ay YouTube kanalı açarak hayatını anlatmaya başladı. İlk videosunda eşcinsellik ve hayatı hakkında gelen soruları yanıtlayan Mavitivik, ikinci videoda kendisini etkileyen dizileri anlatmıştı. Esin (Mavitivik), üçüncü videosunda lise ve üniversite hayatını karşılaştırdı.

Lisedeki ilk yılından itibaren anlatmaya başlayan Esin, üniversite sınavlarına hazırlandığı yıl sınıf arkadaşlarının Twitter profilini bulmasıyla başlayan ve tüm okula rızası dışında kız arkadaşıyla fotoğraflarının ifşa olduğu süreci izleyenleriyle paylaştı.

Test çözdükleri bir gün, sınıftaki fısıltıları duyan ve “Bana bir şey mi dediniz?” diye sorduğunda “Esin sen ‘öyle’ misin?” diye soran arkadaşlarıyla, daha sonra okul tuvaletlerinde “Esin şöyleymiş, bizi de süzüyor galiba bize asılıyor” kişilerin okuldaki son yılına etkisini anlatan Esin, “Şimdi olsa daha güçlü dururdum, ancak o zaman kendime yeni açıldığım ve bununla nasıl başa çıkacağımı bilmediğim bir zamandı” diyor.

Esin’in cinsel yöneliminin sınıf arkadaşları tarafından rıza dışı bir biçimde okul içinde paylaşıma açılması ve devamında yaşadığı süreci aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz. İyi seyirler.


Etiketler: medya
İstihdam