24/09/2007 | Yazar: Ozan Gezmiş

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, 13 Eylül’de

Eskişehirli kadınlardan protesto Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, 13 Eylül’de Eskişehir’de sokakta şiddete uğrayan Pelin Kalkan ve Devrim Çelik’e destek vermek amacıyla sokaktaydı. Platform, kadına yönelik şiddeti protesto eden bir açıklama yaptı. Muhabirimiz Ozan Gezmiş’in haberi.
13 Eylül’de Eskişehir'de yaşanan şiddet olayını protesto etmek amacıyla Eskişehir Demokratik Kadın Platformu (DKP) dün (21 Eylül) Adalar'da bir basın açıklaması yaptı.

''Evde, işte, sokakta, karakolda erkek şiddetine son!'' yazılı pankartın açıldığı eylemde, ''Yaşasın Kadın Dayanışması'', ''Polis tacizciyi koruma!'', ''Geceleri de sokakları da istiyoruz'', ''Erkek vuruyor, devlet koruyor!'' gibi sloganlar atıldı.

MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu'nun da içinde bulunduğu DKP'nin basın açıklamasına KADER ve EMEP de destekçi olarak katıldılar. Açıklamada ''"Arkadaşlarımızın başına gelen bu olayın demokrasi adına bir ayıp olduğunu düşünüyor ve bu olayda ismi geçen şahsı ve kurumları kınıyoruz. Arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağımızı, bu ve buna benzer olayların takipçisi olacağımızı buradan bildiriyoruz"'' diyerek "Kadına yönelik şiddete son!" çağrısı yapıldı.

Yaklaşık 100 kadının katıldığı açıklamaya Eskişehir halkı yoğun ilgi gösterdi.

*Konuyla ilgili haberler:

[[‘Kimi kime şikayet ediyoruz?’]]

*Muhabirimizin diğer haberleri

[[Karşı festivalde eşcinsellerin de sesi duyulacak!]]

[[Gizli sansürün 'Öykü'sü!]]

[["Var"ların "yok"ları için bu sefer ‘Ufuk’ta meclis var!]]

[[Bir psikiyatr buhranı "gözünden tanımak"]]

[[Engelleri yıktık!]]

[[Elimin hamuruyla reddediyorum!]]

[[Bu siteye erişim Engellenemez]]

[[Eskişehir'de "Yürüyoruz’]]

[[Eskişehir'de bir ilk!]]

[[Yerelden zafere ilk adım!]]



Etiketler: insan hakları
nefret