20/07/2008 | Yazar: Kaos GL

Haziran 2007'de transeksüel Esmeray'ı yumruklayarak döven ve hakaret eden iki polis "basit yaralama ve hakaret" suçlamasıyla yargılanacak.

Haziran 2007'de transeksüel Esmeray'ı yumruklayarak döven ve hakaret eden iki polis "basit yaralama ve hakaret" suçlamasıyla yargılanacak. Esmeray geçen mayısta kendisine saldıran polisleri de şikayet etmişti. Tolga Korkut'un haberi.

Transeksüel Esmeray'ı döven ve hakaret eden iki polis, Esmeray'ın suç duyurusunun üzerinden bir yıldan fazla süre geçtikten sonra yargılanacak. Savcının iddianameyi sunduğu Beyoğlu 2. Sulh Ceza Mahkemesi duruşma gününü henüz belirlemedi.

Esmeray'ın avukatı Meriç Eyüboğlu'nun verdiği bilgiye göre, savcı, polisler Mustafa Muhammet Çırakoğlu ve Ceyhun Göven'i "basit yaralama ve hakaret"le suçluyor.
"Polis özür diledi"

"Buradan geçişin yasak olduğunu bilmiyor musun?"

Esmeray 5 Haziran 2007'de, evine giderken Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü önündeki polisin kendisini durdurduğunu, "Nereye gidiyorsun?" diye azarlandığını, "Buradan geçişin yasak olduğunu bilmiyor musun?" deyip saldırarak gözüne yumruk attığını, yere düştüğünü, yerde de diğer polisler tarafından tekmelendiğini anlatmıştı.

"Bu uygulama yeni değil, bir süredir travesti ve transseksüellerin karakolun önünden geçişi yasaklanmıştı. Bu tür bir uygulamanın yasal dayanağı varsa bilmek istiyorum" diyen Esmeray "bu insan hakları ihlalini bundan sonra kimsenin yaşamaması için" suç duyurusunda bulunmuştu.

Esmeray, polisin özür dilediğini "Sonradan gelip özür diledi. 'Midye sattığını bilmiyordum, namaz kılan inançlı bir insanım, vicdan azabı çekiyorum' dedi. Ona midye satıcısı olmasam bile saldırı hakkının olmadığını söyledim. Davayı geri çekmemi istedi. Şikayetimi geri almadım" diye anlatmıştı.

Bu yılki polis saldırısında soruşturma açıldı

Esmeray, bu yıl mayısta kendisine saldıran polislerle ilgili de suç duyurusunda bulunmuştu. Eyüboğlu bu olayla ilgili Beyoğlu Savcılığı'nın soruşturma başlattığı bilgisini verdi.

Konuyla ilgili haberler:

[[‘Dayak da yerim, hakkımı da ararım’]]

[[Yolda bekleyenin amacı fuhuş mu, kim bilecek]]

[[Esmeray 2 kez polis saldırısına uğradı, 2 kez şikayet etti, sonuç bekliyor]]

[[PiramidGL Diyarbakır'dan ilk etkinlik]]

[['Cadının Bohçası' İzmir'de Açılacak]]

[['Michael Jackson ne kadar siyahsa Bülent Ersoy o kadar transeksüel']]
Etiketler: yaşam
İstihdam