27/04/2019 | Yazar: Kaos GL

Esmeray’ın bir kadının bulunduğu kafesten çıkamama hallerini anlatacağı oyunu sonbaharda seyirciyle buluşacak.

Esmeray’dan yeni oyunu için dayanışma çağrısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Esmeray’ın bir kadının bulunduğu kafesten çıkamama hallerini anlatacağı oyunu sonbaharda seyirciyle buluşacak.

“Cadının Bohçası” ve “Kestirmeden Hikayeler” oyunlarıyla beğeni toplayan tiyatrocu Esmeray, yeni oyunu için dayanışma kampanyası başlattı.

Bu sene sonbaharda sergilemeyi planladığı oyununun masrafları için fongogo üzerinden kampanya başlatan Esmeray şöyle diyor:

“Bu kampanyayı, 2019 Sonbahar sezonunda sahnelemeyi hedeflediğim tiyatro oyunum için başlatıyorum. Çok sevdiğim için 12 yıl önce için amatör olarak başladığım tiyatro zamanla tek geçim kaynağım oldu. Bu süreçte daha da çok sevdim. Sanatın ve tiyatronun insanlar üzerinde yarattığı büyülü etki, tiyatroyu benim için vazgeçilmez kıldı. Bu oyun ile toplumsal cinsiyet algılarını yeniden sorgulamayı ve queer teoriyi sahneye taşıyacak bir ifade alanı yaratmayı umuyorum. “Queer ile ilgili benim de bir çift lafım olsun, anam bacım!” diyerek yola çıktığım bu oyunu sahnelemek için desteğinize ihtiyacım var.”

Oyun ne hakkında

Oyunda “yalnızlığa mahkum edilmiş bir kadının bulunduğu kafesten çıkamama halleri” anlatılacak. Oyun, bir bankada genel müdürlük yapan bir kadının çok zengin bir iş adamıyla tanıştıktan sonra, aşk, evlilik, tel duvak gelinlik derken kendini dört duvar arasında bulması ile başlıyor.

Kampanya hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Esmeray’ın tiyatroya başlama hikayesini anlattığı videomuzu ise aşağıdan izleyebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam