19/01/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

24 Ocak’ta gerçekleşecek Pınar Selek davası öncesi Esmeray ‘Bizim Atölye’ adlı oyunuyla Selek’e destek verecek.

Esmeray’dan Pınar Selek’e Destek Oyunu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
24 Ocak’ta gerçekleşecek Pınar Selek davası öncesi Esmeray “Bizim Atölye” adlı oyunuyla Selek’e destek verecek. 20 Ocak Pazar günü saat 19:00’da Cezayir Salon’da oynanacak oyun öncesi Esmeray’la atölyeyi ve Pınar Selek davasını konuştuk.
Pınar Selek’le olan atölye sürecini bir oyuna dönüştürmeye nasıl karar verdin?
Hayatımda çok önemli yeri olan Amargi ve atölye dönemleri var. “Cadının Bohçası”nda bunlara hiç değinmedim. “Cadının Bohçası”nda seks işçiliği döneminden başlayan mücadelem, yani o toplumsal cinsiyet sorgulamamın dışında ondan önce bir atölye dönemi var. Bunları hiç anlatmamıştım. Bunlar farklı hikâyelerdi çünkü.
 
Davadan önce böyle bir oyun oynama fikri nasıl ortaya çıktı?
Tam da zamanı şimdi. Pınar’ın halen o beladan, o komplodan kurtulmaması ve aynı zamanda o atölyedeki o yaşadıklarımız bir tanıklık. Hani orada bir şeyler üretildi deniyor ya. Orada işte teröristlerin bazı şeylerde kullandıkları malzemeye yardım yataklık etmiş deniyor Pınar için. Oysaki orada biz vardık. Teröristler biz miydik? Teröristler bizsek eğer, neden sadece Pınar’ı aldılar? O atölye bizim atölyeydi.
 
Pınar Selek davasının nasıl ilerleyeceğini düşünüyorsun? Umutlu musun?
Müebbet verseler bile AİHM’den dönecek. Çünkü ortada iddia edilen bombadır, bilmemnedir kanıtlanmış bir şey yok. Onu bana koydurttu diyen çocuk beraat etmiş, Pınar’a nasıl ceza verecekler, bu olamaz yani. Sadece, mahkeme öyle bir karar verirse AİHM’den dönecek zaten. Hepimizi yıprattı, beklemeyelim, artık sonu belli.  

Oyunun Facebook duyurusu için tıklayınız. 


Etiketler: insan hakları
nefret