16/07/2013 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Kaos GL Derneğinin de dahil olduğu Ankara direniş, dayanışma ve demokrasi heyeti Lice’ye bir ziyaret gerçekleştirdi

Ethem’den Medeni’ye Barış Köprüsü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneğinin de dahil olduğu Ankara direniş, dayanışma ve demokrasi heyeti Lice’ye bir ziyaret gerçekleştirdi
 
“Ankara’dan Lice’ye Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Köprüsü Kuruyoruz” şiarıyla yola çıkan barış yolcuları, 13 Temmuz Cumartesi günü Lice’nin Kayabaşı köyünde Medeni Yıldırım’ın ailesi ile bir araya geldi.
 
Medeni Yıldırım, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kayacık Köyü’nde karakol yapımı protesto eden halkın üzerine askerlerin ateş açması sonucu yaşamını yitirmişti.
 
Halklar arasında barış, eşitlik ve kardeşlik köprüsü…
“Halklar arasında barış, eşitlik ve kardeşlik köprüsü” kurmak için Lice’ye giden heyette Kaos GL Derneği temsilcisi ile birlikte, HDK bileşenleri, ÖDP, TKP, KESK, 78’liler Federasyonu, Halkevleri, Kuğulu İnisiyatifi, çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan heyete Ankara Gezi Direnişinde polis tarafından öldürülen Ethem Sarısülük’ün ailesi de eşlik etti.
Barış heyeti Medeni Yıldırım’ın vurulduğu yer olan Kayacık Jandarma Karakolu önüne bir yürüyüş gerçekleştirdi.
 
Burada konuşan Medeni Yıldırım’ın abisi Ersin Yıldırım, “Kardeşim buraya kalekol yapımını protesto için gelmişti. Vicdansızlar onu katletti. Buna ne hakları vardı” diye sorarken, Ankara’daki Gezi protestoları sırasında, Kızılay’da 1 Haziran’da polis tarafından başından kurşunlanarak öldürülen Ethem Sarısülük’ün (27, İşçi) kardeşi İkrar Sarısülük ise “Biz buraya halkaların kardeşlik köprüsünü kurmaya geldik, Ethem’in ailesi olarak özelikle annemizden kucak dolusu sevgi getirdik. Acınız acımızdır. Kürt, Türk, Alevi, Laz, Çerkez milliyet ayrımı yapmadan tüm halklar Ethemleşti. Biz Ali’yi, Abdullah’ı, Mehmet’i ve Medeni kardeşimizi sonsuzluğa güneşe uğurladık. Bizler bir gider bin geliriz” diye konuştu.
 
Kaos GL: LGBT toplumuna yönelik ilan edilmemiş savaşa da son! 
Kaos GL temsilcisi Aylime Aslı Demir ise yaptığı konuşmada, “Bizler bu coğrafyada yaşanmış tüm katliamları, Roboski’yi, Ceylan Önkol’u, Medeni’yi, nefret cinayetlerine uğrayan transları, eşcinselleri unutmadığımız gibi, bunu da unutmayacağımızı ve sorumlular bulunana kadar mücadele edeceğimizi dile getirmek istiyoruz. Kürt Halkının eşitlik, özgürlük ve demokratik hak taleplerini dile getirirken, aynı zamanda LGBT toplumuna yönelik ilan edilmemiş savaşa da son diyoruz” dedi.
 
HDK: Kürt halkının mücadelesiyle tüm kimlik ve kültürlerin eşitliği gündemleşti
Medeni Yıldırım’ın vurulduğu jandarma karakolu önünde Halkların Demokratik Kongresi MYK üyesi Gülistan Aydoğdu da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu coğrafyada yaşayan herkesin kendi kimliği ve kültürüyle eşit koşullarda yaşaması için Kürt halkı büyük bedeller ödedi, büyük mücadele yürüttü. Biz Kürt halkının mücadelesini kendi mücadelemiz olarak görüyor ve önünde saygıyla eğiliyoruz.”
 
Aydoğdu, AKP Hükümeti’nin yıkım politikalarına karşı başlatılan Gezi Parkı direnişinde yaşamını yitiren Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş’ın ailelerinin Eskişehir’de katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın cenazesi nedeniyle gelemediklerini belirterek, Medeni Yıldırım şahsında Kürt halkını selamladığını söyledi.
Kayacık Jandarma Karakolu önünde yapılan konuşmaların ardından Medeni Yıldırım ve Ethem Sarısülük’ün ailelerine taziyede bulunuldu. Heyet Lice Belediye Başkanı Fikriye Aytin’i belediyede ziyaret etti. Ardından Diyarbakır’a geçen heyet Demokratik Toplum Kongresi’ni ziyaret etti. Barış heyeti son olarak Diyarbakır cezaevinde yaşanan direnişin yıldönümü nedeniyle cezaevinin kapısına kırmızı güller bıraktılar.
 
Fotoğraf: Gülistan Aydoğdu / Kaos GL

Etiketler: yaşam
nefret