17/07/2019 | Yazar: Kaos GL

Kevser Güler küratörlüğündeki “etten, kemikten”, sergisi kapsamında 17 - 27 Temmuz tarihlerinde Linda Dement & Nancy Mauro-Flude’un birer videosu gösterilecek.

“etten, kemikten” sanat konuşmalarına bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kevser Güler küratörlüğündeki “etten, kemikten”, sergisi kapsamında 17 - 27 Temmuz tarihlerinde Linda Dement & Nancy Mauro-Flude’un birer videosu gösterilecek.

Bedenin güncel kavranış biçimleriyle ilgilenen sanatsal üretimlere yönelik araştırma ve sohbetlerden yola çıkan “etten, kemikten” sergisi kapsamında 17 - 27 Temmuz tarihlerinde Linda Dement & Nancy Mauro-Flude’un birer videosu gösterilecek.

Video şöyle tanıtılıyor: “Linda ve Nancy’nin “Bir Bayrağa Dönüştürülmüş Siberfeminist Çarşaf” performans dokümantasyonunu bir arada göstermek fikri, sanatçıların üretimlerinde bedenle ve feminist dayanışma pratikleriyle ilgilenme biçimlerinden doğdu. Sanatçılar, bedenin oluş, eyleme ve maruz kalma, etki etme ve etkilenme kuvvetlerini üstlenmeye davet ederken, birbirine şifa olmanın, beraber yola çıkmanın ve güçlenmenin imkanlarına yöneliyor.”

Sergiye dair

Alican Şahinler, Deniz Gül, Deniz Pasha, İris Ergül, Joachim Franz Beich, Kerem Ozan Bayraktar, Laurie Charles, Linda Dement & Nancy Mauro-Flude, Marina Papazyan, Nilbar Güreş, Pedro Barateiro ve Şafak Çatalbaş’ın yapıtlarını kapsayan sergi, bedene ve sağlığa dair tanımlamaların, biyopolitik tahakküm mekanizmalarındaki ve toplumsal normların inşasındaki tarihsel rolüne dikkat çekiyor.

Kevser Güler küratörlüğünde, İstanbul’da Amerikan Hastanesi’ndeki Operation Room’daki sergi etkinliğinin Facebook linkine buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili haber:

“etten, kemikten” sizi bekliyor

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam