19/03/2020 | Yazar: Gözde Demirbilek

Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını sebebiyle evde kalırken ne izleyebilirim diyorsan bu liste senin için lubunya.

#EvdeKaLubunya: Film önerileri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını sebebiyle evde kalırken ne izleyebilirim diyorsan bu liste senin için lubunya.

Salgın zamanı evde kalırken ne izleyeceğim diye düşünüyorsanız, sizin için bir liste hazırladık. Ellerinizi yıkayın, kolonyanızı dökünün ve filmlere göz atın.

evdekalubunya-film-onerileri-1

Elisa and Marcela

Yönetmen: Isabel Coixet, Siyah-Beyaz / 113’

2019 yapımı olan “Elisa ve Marcela” filminin senaryosu gerçek bir hikâyeye dayanıyor. Elisa ve Marcela’nın Arjantin’de yaşlılık döneminde buluşmalarıyla başlayan film, ikilinin 1898’de İspanya’daki tanışmalarından 1901 yılında yetkililere oynadıkları oyun ile resmen evlenmelerine giden süreci anlatıyor.

evdekalubunya-film-onerileri-2

Duck Butter

Yönetmen: Miguel Arteta, Renkli / 93’

İlişkilerde ve arkadaşlıklardaki samimiyetsizlikten rahatsız olan Naima ve Sergio, 24 saati bir arada geçirmek için bir anlaşma yaparlar. Duck Butter, bu ikilinin “deneyini” konu alıyor.  

evdekalubunya-film-onerileri-3

A Fantastic Woman

Yönetmen: Sebastián Lelio, Renkli / 104’

Gündüzleri garsonluk yapan Marina, geceleri ise gece kulübünde şarkı söyleyerek hayatını devam ettirmektedir. Marina’nın, sevgilisi Orlando’nun ölümünün ardından önce polis sonra Orlando’nun ailesi Marina’yı sorgulamaya başlar. Ancak bu sorgular transfobiden beslenmektedir.

evdekalubunya-film-onerileri-4

Tangerine

Yönetmen: Sean Baker, Renkli / 88’

Tek bir günde geçen ve tamamı iPhone ile çekilen film, seks işçiliği yapan Sin-Dee ile Alexandra'nın başından geçen bir dizi talihsizliği konu ediniyor. İki arkadaş Noel günü çıktıkları yolculukta kalplerini kıran erkek arkadaşı bulmak için çabalıyor.

evdekalubunya-film-onerileri-5

Lola Pater

Yönetmen: Nadir Moknèche, Renkli / 95’

Zino, annesinin ölümünün ardından uzun yıllardır haberleşmediği babasının peşine düşer. Bu arayış, gerçek bir tanışmayı beraberinde getirir. Film, Zino ve Lola’nın yıllar sonra tanışan hayatlarını konu alıyor.


Etiketler: kültür sanat, yaşam
İstihdam