16/03/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Avustralya’da evlat edinme hakkı tüm çiftlere tanındı.

Evlat edinme hakkı Avustralya’da artık tüm çiftler için Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avustralya’da evlat edinme hakkı tüm çiftlere tanındı.

Avustralya, 2017’nin sonunda eşit evliliğe dair yasal düzenlemeyi, Senato’nun ardından Temsilciler Meclisi de ezici bir çoğunlukla onaylamıştı. Böylece, Avustralya, eşit evlilik hakkını yasallaştıran 25. ülke olmuştu.

Eşcinsel birlikteliği açıkça yasaklayan Evlilik Yasası (the Marriage Act) değiştirildikten on üç yıl sonra, federal politikacılar, söz konusu yasal düzenlemeyi onaylayarak Avustralya’da LGBTİ’lere karşı anayasal düzlemdeki ayrımcılığın bitirilmesi önündeki son büyük engeli kaldırmıştı.

Tüm çiftler için!

Evlat edinme hakkı daha önce sadece heteroseksüel çiftlere tanınıyordu. Bu hafta itibariyle ülkenin Evlat Edinme Yasası değiştirildi ve hak Avustralya’nın her bölgesinde tüm çiftler için tanındı.

Kuzey Bölgesi’nin Aile Bakanı Dale Wakefield yeni düzenlemeyle ilgili “Çocuklara gerçekten sevgi dolu ve güvenli bir ev ortamı sağlamak isteyen tüm çiftler, medeni duruma veya cinsiyete bakılmaksızın başvuru yapma hakkına sahip olmalıdır” dedi.

Referandumdan da "evet" çıkmıştı

Avustralya’da Kasım 2017’de düzenlenen “danışma amaçlı” referandumda, halkın %61,6’sı eşit evliliğe “Evet” demişti. Ülkede eşit evlilik yasası bu yılın başından beri geçerli. 


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret