12/04/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Fransa’da ‘Herkes İçin Evlilik Yasası’ evliliğin sözlüklerde de yeniden tanımlanmasına vesile oldu.

Evliliğin Yeni Tanımı Sözlüklere Girdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Fransa’da “Herkes İçin Evlilik Yasası” evliliğin sözlüklerde de yeniden tanımlanmasına vesile oldu. Fransa’nın önde gelen sözlüklerinden Larousse, 2014 basımı sözlüklerinde evliliği “aynı ya da farklı cinsten insanlar arasındaki yasal birliktelik” olarak tanımlıyor.
 
Fransa Evlilik Eşitliğine Doğru İlerliyor
Fransa Senatosu son iki gündür yaptığı görüşmeler ve oylamalar sonucunda eşcinsel çiftlerin de kadın-erkek çiftler gibi evlenebilmeleri ve evlat edinebilmelerine karar verdi. Herkes İçin Evlilik Yasası, Mayıs ayında son kez incelenmek üzere Ulusal Meclis’e gidecek, ardından da Cumhurbaşkanı Hollande’ın imzasına sunulacak.
 
Eşitlik Tartışması Homofobik Şiddeti Körükledi
Evlilik eşitliği tartışmaları sürerken Paris’te eşcinsel bir erkek homofobik saldırıya uğradı. Partneriyle el ele yürürken yasa hakkında konuşan Wilfred de Brujin, şiddetli bir biçimde dövüldü. De Brujin, saldırı sonrası fotoğrafını “Gösterdiğim için üzgünüm. Homofobinin yüzü bu,” mesajıyla Facebook’ta paylaştı.  
 

Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoë da yaptığı açıklamada “vahşi homofobik saldırı karşısında öfkeli ve üzgün olduğunu” belirtti. Saldırının olduğu akşam bir LGBT merkezi de eşcinsel evlilik karşıtı posterlerle kaplandı. 


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret