11/06/2018 | Yazar: Anıl Üver

Kürtaj yasağına karşı mücadele eden Alman feminist Alice Schwarzer ile fotoğrafçı Bettina Flitner evlendi.

Evlilik eşitliğinin birinci yılında Almanya’da bir evlilik Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kürtaj yasağına karşı mücadele eden Alman feminist Alice Schwarzer ile fotoğrafçı Bettina Flitner evlendi.

Ünlü Alman feminist Alice Schwarzer uzun zamandır birlikte olduğu sevgilisi fotoğrafçı Bettina Flitner ile 2 Haziran’da evlendiklerini internet sitesinden duyurdu.

Uzun zamandır beraber çalışan Schwarzer ve Flitner 14 yıl içinde 3 kitap çıkarttılar. Bu sürede resmî olarak birlikte olduklarını açıklamayan çift, sözcüleri aracılığıyla evlilikleri ve özel hayatları hakkında daha fazla açıklamada bulunmak istemediklerini belirterek bu kararlarına saygı duyulmasını rica etti.

Alice Schwarzer 1971 yılında Simone de Beauvoir ve Catherine Deneuve’ün de aralarında bulunduğu 340 kadar Fransız kadınla kamuoyu önünde yasa dışı şekilde kürtaj yaptırdıklarını söyleyerek kürtaj yasağına karşı yürütülen ve büyük başarı kazanan kampanyaya katılmıştı.

Almanya’da evlilik eşitliği

Almanya’da evlilik eşitliği geçtiğimiz yıl yasalaştı. 30 Haziran 2017’de Alman Federal Meclis’te yapılan oylama ile evlilik eşitliği yasal olarak tanındı. Oylamada, 393 milletvekili LGBTİ çiftlerin evlilikleri onayladı, 226 milletvekili ise karşı oy kullandı. Dört milletvekilinin çekimser kaldığı oylamada Başbakan Angela Merkel ret oyu kullandığını açıkladı.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam