29/03/2009 | Yazar: Kaos GL

Editör Ali Mezarcıoğlu, www.cingeneyiz. org sitesine davet ediyor.

Editör Ali Mezarcıoğlu, www.cingeneyiz. org sitesine davet ediyor.

‘Bizler Çingene’yiz.
 
İnsanlık ailesinin ayrılmaz bir parçası, ülkemizin öz evladıyız. Binlerce yıldır; el emeği göz nuru zanaatlarımızla komşularımızın hayatını kolaylaştırdık.
 
Atların nalını biz dövdük, mahsulü bizim ördüğümüz sepetle taşıdı köylüler.
Düğünlerde bağlamaya vuran el bizimdir. Şarkısını söyleyen gırnataya üflenen o delikanlı nefes bizimdir.
 
Biz; yığılmış çöplerin içerisinden yeni bir hayat çıkarırız. Unutulmuş, israf edilmiş, hor görülmüş nice eşya bizim sayemizde hayata döner. Biz kentleri kuşatırız çiçek deniziyle... Betona, çeliğe gül kokusu aşılarız.
 
Bugüne kadar anlatamadık kendimizi. Bilmediğinden korkar insan, bizden de korktular. Korktuğuna düşman olur, bize de düşman oldular. Şimdi kendimizi anlatmaya karar verdik. İstedik ki bilinelim. Bilindikçe sevilelim. Düşmanlar dost, dostlar kardeş olsun.
 
Ey Ahali, duyduk duymadık demeyin! Çingeneler site kurdu. www.cingeneyiz.org Çingenelerin sitesidir. Bizleri tanımak, yanlışları değil doğruyu, önyargıyı değil hoşgörüyü görmek isteyen herkes misafirimizdir. Gelin başımızın üstünde yeriniz var.
 
Ey Ahali, duyduk duymadık demeyin! Çingeneler internet radyosu kurdu. www.cingeneyiz.org/radyo.htm. Her günü düğün gibi, bayram gibi geçirmek isteyenler, Çingene müziğinin en güzel örneklerini dinlemek isteyenler; ehli keyif olanlar; keyfi kaçanlar hafta için her gün 11.00 / 18.00 ve 20.00 / 00.00 arası Radyo Çingene'de cümbüş var.’

Etiketler: yaşam
nefret