07/01/2020 | Yazar: Kaos GL

Trans bir kadının yaşam öyküsünü sahneye taşıyan “Eylül” 11 Ocak Cumartesi İstanbul’da K! Kültüral Performing Arts’ta izleyici ile buluşacak.

“Eylül” sahnede Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bağımsız bir kültür alanı Kulturalperformingarts sahnesinde, trans bir kadının yaşam öyküsünü yansıtan “Eylül” isimli oyuna yer veriyor.

Transların hikâyelerini toplayarak gerçek bir hikaye oluşturduğunu belirten oyunun yazarı, yönetmeni ve oyuncusu Uğur Kanbay’ın performansı ile izleyeceğimiz ve 5 Ocak 2015’te intihar eden Eylül Cansın’dan izlerin de olduğu oyun şöyle tanıtılıyor:

“Oyun, 28 yaşındaki Eylül'ün tek odalı evinde maniler söyleyerek başından geçen olayları anlatmasıyla başlar. Nasıl seks işçisi olduğunu, çarka çıktığı zamanları, askerlik muayenesini, aşık olduğu adamı, ailesini... Arada bir sorar; kaç olduk? Bunca şeyi kime anlatır bilinmez... Gullüm tadında başlayan sohbet, bir sarmala dönüşür. Hala Eylül müdür? Yoksa başka biri mi olmuştur artık?”

“Eylül”, 11 Ocak Cumartesi, saat: 20:30’da, İstanbul’da K! Kültüral Performing Arts’ta. Biletler için burayı ziyaret edebilirsiniz.

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam