06/08/2019 | Yazar: Kaos GL

Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı. Peki, kampüslerde sizi hangi LGBTİ+ kulüp ve toplulukları bekliyor?

Eylül’de gel: Kampüste bekliyoruz aşkım! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı. Peki, kampüslerde sizi hangi LGBTİ+ kulüp ve toplulukları bekliyor?

İllüstrasyon: Deniz Günsav

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Peki, üniversiteyi kazanan LGBTİ+’lar kampüste yalnız mı kalacak? Elbette hayır. Ne yanlış ne yalnızız! Kampüslerde sizi LGBTİ+ kulüp ve toplulukları bekliyor.

Onlar kim mi? Hepsi haberimizde…

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması

“Biz 'normal' kelimesini reddeden bir grup ODTÜ öğrencisiyiz. Bizim özgürlüğümüzün, bütün özgürlüklere kapı açacağı kanısında olduğumuz için, kendimizi bu özgürlük alanını yaratmak amacıyla yola koyduk. Biz, lezbiyen, gey, biseksüel, transeksüel ve interseksleriz. Biz, bu 'normal' dünyanın bir anlamda yabancısıyız. Yani bu normal dünyanın düşmanıyız!” diyen ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması LGBTİ+'lara yönelik ayrımcılığa, ötekileştirmeye, baskı ve şiddete karşı mücadele etmek için bir arada. Sizi bekliyor…

Eşit Şerit

2014’ten bugüne faaliyet yürüten Dokuz Eylül Üniversitesi Eşit Şerit Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu “Kampüste LGBTİ+’ların ve kadınların kendilerini daha rahat ifade edebilecekleri alanı oluşturmak ve buna yönelik dayanışmayı güçlendirmek” için kurulduklarını söylüyor.

Bilkent Renkli Düşün

Bilkent Üniversitesi'ne bağlı Bilkent Renkli Düşün, kendisini “LGBTQAI, feminizm ve daha pek çok konu üzerine etkinlikler düzenleyen öğrenci kulübü” olarak tanımlıyor ve feminizm ve insan hakları üzerine yoğunlaşan bir yapısı olduğunu duyuruyor.

Bilkent'te bu konuları tartışmak ve çalışmak isteyen öğrencileri bekliyor.

Cins Arı

İstanbul Teknik Üniversitesi Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Kulübü Cins Arı’ya buradan ulaşabilirsiniz.

Lavender LGBTİQ+

Ege Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu Lavender LGBTİQ+  “Toplumsal olaylara ve yaşanan ayrımcılıklara karşı iyileşme arayışıyla kurulan topluluğumuzdaki LGBTİQ+ temsiliyet ortamı kampüse de iyi gelecek” diyor ve yeni katılımcılarını bekliyor.

7 Tepe 7 Renk

İstanbul Yeditepe Üniversitesi’nde faaliyet yürüten LGBTİ+ dayanışma topluluğu 7 Tepe 7 Renk’e buradan ulaşabilirsiniz.

Bilgi Gökkuşağı

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde heteroseksizm, homofobi ve transfobi karşıtı öğrencilerin kurduğu Bilgi Gökkuşağı Kulübü Türkiye’nin ilk resmi LGBT üniversite kulübüdür. Kulüp amacını şöyle aktarıyor: “Öğrencilere kampüsler içerisinde sosyal alan sunmak, öğrencilere ‘herkes’ görüşünü aşılamak ve birlikteliği sağlamaktır. Herkes özgür değilse, kimsenin özgür olmayacağına inanan bir işleyişe sahiptir. Bilgi Üniversitesi'nde kimse ne yalnız, ne de yanlıştır.”

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü

“Yeni üyelerimize kendilerini rahat hissedebildikleri güvenli bir sosyal çevre sağlamayı hedefliyoruz. Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere kampüslerde yalnız olmadıklarını hissettirmek bizler için büyük önem taşıyor” diyen Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’ne buradan ulaşabilirsiniz.

Queer Deer

Ankara’da bulunan Hacettepe Üniversitesi’nde LGBTİ+ hakları için mücadele eden Hacettepe Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’ne buradan ulaşabilirsiniz.

Ankara Üniversitesi QueerAnka

Ankara Üniversitesi’nde faaliyet gösteren QueerAnka “Ankara Üniversitesinde homofobi, bifobi ve transfobi karşıtı kim varsa toplanıyoruz. Farkındalık yaratıyoruz, fark yaratıyoruz ve en önemlisi var oluyoruz” diyor.

Anadolu LGBTİ+

Eskişehir Anadolu LGBTİ+ kendini şöyle tanıtıyor: “Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Anadolu LGBTİ+ zaman içinde çalışmalarını kampüs dışına taşıyarak; şehirdeki LGBTİ+’ların temel hakları için bir araya gelmiş kar amacı gütmeyen bir gönüllü topluluğudur.”

Kayıt tarihlerini kaçırmayın!

İllustrasyon: Isabella Carapella

Üniversite sınav sonuçlarınızı T.C. kimlik numaralarınız ve şifreniz ile buradan öğrenebilirsiniz. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazandıysanız kayıt işlemleri için 19-23 Ağustos, elektronik kayıtlar için ise 19-21 Ağustos tarihlerini kaçırmamanız gerekiyor.

Kayıt için yerleştirildiğiniz yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmayı unutmayın.


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret