21/08/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Pembe Hayat Derneği’nden Demhat Aksoy: ‘Hazırladığımız atölyelerde birlikte öğreneceğimiz çok şey var, çıkın çıkın gelin’

Eylül’de gel lubunya Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat Derneği’nden Demhat Aksoy: “Hazırladığımız atölyelerde birlikte öğreneceğimiz çok şey var, çıkın çıkın gelin”

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği Eylül ayı itibari ile yeni etkinlik ve atölyeleriyle sonbaharı selamlıyor. Biz de bu atölyeler, buluşmalar nedir diye Pembe Hayat’tan Demhat’a sorduk. Demhat herkese “Eylül’de gel” diyor….

Filmler, kahvaltılar, buluşmalar

Demhat, Eylül ayı ile birlikte Pembe Hayat’ta bizi neler bekliyor?

Yeni dönemde iki ayda bir film gösterimleri düzenlemeyi planlıyoruz. Beyaz perdede LGBTİ’lerin, seks işçilerinin hikâyelerinin peşine düşeceğiz bu gösterimlerle. Ayrıca daha önce yaptığımız motivasyon atölyeleri devam edecek. Sürdüreceğimiz bir diğer etkinlik trans erkek buluşmaları. Kahvaltılarda trans erkeklerle bir arada olacağız çünkü kahvaltının mutlulukla bir alakası var. Ayrıca ve her ayın üçüncü haftası gerçekleşecek erkeklik çalışmaları ile “erkekliğin” imkânlarını tartışacağız.

Pembe Hayat’tan mizah atölyesi

Yaz biter, Pembe Hayat’ta etkinlik bitmez. Yeni ne var?

Bu sene ilk defa mizah atölyesi düzenliyoruz.  Bu atölyeler ile heteronormatif mizahı sorgulayacağız, gullümümüzü mizaha, karikatüre bulaştıracağız. LGBTİ’ler ve seks işçilerinin mizahla ilişkisini tartışmak istiyoruz. Ayrıca bu buluşma kapsamında karikatür atölyesi gerçekleştireceğiz.

Açılmaya devam…

Peki ya açılma toplantıları?

Eveti açılmaya devam… Pembe Hayat Derneği, Kaos GL Derneği ve Gökkuşağı Aile Grubu ortaklığında düzenlenen “Açılma Sohbetleri” yeni dönemde de devam edecek. Gökkuşağı Aile Grubundan ailelerle, LGBTİ’ler buluşacak, açılma süreçleri, deneyimler konuşulacak. Açılma sohbetlerinin her ayın son cumartesi günü düzenleneceğini ve bu toplantılara katılmak isteyenlerin danisma@pembehayat.org ve kkm@kaosgl.org adreslerine mail atması gerektiğini hatırlatayım.

Çıkın, çıkın gelin

O zaman Pembe Hayat’ta buluşacağız. Son olarak atölyelere katılmak için sabırsızlananlara, katılıp katılmamaktan emin olamayanlara ne söylemek istersin?

Zor zamanlardan geçiyoruz. Bu günleri birleşerek, yan yana durarak, bir arada mücadele ederek atlatabileceğimizi düşünüyoruz. Birlikte öğrenip, bu birliktelikten edineceğimiz ortak birikim ile umudu arttıracağız. Çıkın, çıkın gelin…


Etiketler: yaşam
İstihdam