15/07/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Mersin Onur Haftası bileşenlerinden Muamma LGBTİ+ Derneği’nden Gizem Derin online gerçekleşen 6. Mersin Onur Haftası’nın nasıl geçtiğini kaosGL.org’a anlattı.

“Farklı bir alanda aşkı, mücadeleyi çoğaltmayı deneyimledik” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bu yıl pandemi sebebiyle dijital ortamda “Maske” temasıyla düzenlenen 6. Mersin LGBTİ+ Onur Haftası 12 Temmuz Pazar günü sona erdi. Peki online düzenlenen Onur Haftası etkinlikleri nasıl geçti?

Onur Haftası bileşenlerinden Muamma LGBTİ+ Derneği’nden Gizem Derin bu soruyu kaosGL.org okurları için yanıtladı.

Derin, etkinlikleri Mersin Onur Haftası Komisyonu’nun 3 ay süren toplantıların ardından hazırladıklarını söylüyor:

“6. Mersin Onur Haftası’nı geride bıraktık. Etkinliklerimiz her sene olduğundan biraz farklı hayata geçti. Dijital platformlarda 6-12 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen bu yedi günde bir dizi etkinlik yaptık. Bu etkinlikler Onur Haftası Komisyonu’nun geçtiğimiz 3 ay boyunca yaptığı toplantılar akabinde belirlenen temalarda gerçekleşti. Etkinlikleri planlarken kentte toplumsal cinsiyet eşitliği ve LGBTİ+ hakları alanının kesiştiği, ihtiyacımız olan atölyelere öncelik verdik.”

Mersin Onur Haftası’nın bileşenleri bu yıl oldukça kalabalık. Derin, “Hafta’yı 16 bileşenle birlikte örgütledik. Kimler var derseniz sayayım: Adana Vegan İnisiyatifi,  Devrimci Proleterya,  Eğitim-Sen Mersin Şubesi, Günebakan Kadın Derneği, Halkevci Kadınlar, HDK Mersin, Hayat Ağacı Kadın Kooperatifi,Kadın Savunma Ağı, Mersin Tabip Odası, Muamma Futbol Takımı, Muamma Koro, Muamma LGBTİ+ Derneği , Queer Adana, Sağlık Emekçileri Sendikası, Üniversiteli Kadın Kollektifi, Mersin Barosu” diyor.

“1 sene boyunca bizi ateşleyecek bir motivasyonu aldık”

Etkinlikleri anlatan Derin online bir Onur Haftası deneyimini ise şöyle anlattı:

“Farklı bir alanda aşkı, mücadeleyi çoğaltmanın deneyimlendiği bir süreçti. Bu süreçte dijital güvenlik üzerine fazlaca düşündük ve hazırlık yaptık. Dijital güvenlik ekibimiz vardı ve onların yönlendirmesi ile hafta boyunca ilerledik. 1 sene boyunca bizi ateşleyecek bir motivasyonu aldık haftamızdan.”

Onur Haftası online olsa da hafta kapsamında kentteki görünürlüğe dair de eylemler yaptıklarından bahseden Derin, “Kentteki görünürlüğümüzü unutturmamak için eylemler gerçekleştirdik, teknelerle pride turu, drone ile çekimler yaptık. Ayrıca Onur Haftası bileşenleri mekânlarında Onur Haftası’nı selamlamak için pencerelerine gökkuşağı bayrağı astı. Bir de saldırıya uğrayan billboardlarımız var, şimdi afişlerimizi camlı billboardlara alıyoruz, zarar veremeyeceklerini umuyoruz” dedi.

 

 

 


Etiketler: yaşam
İstihdam