04/11/2019 | Yazar: Kaos GL

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Faruk Bildirici'nin üyeliğini düşürdü.

Faruk Bildirici'nin RTÜK üyeliği düşürüldü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) 31 Ekim’de yaptığı toplantıda, 2'ye karşı 6 oyla, Faruk Bildirici'nin üyeliğini düşürdü. Kararın gerekçesi, Bildirici'nin “ortaya koyduğu eylem ve söylemler”le açıklandı.

Faruk Bildirici, RTÜK'e 12 Temmuz 2019'da Cumhuriyet Halk Partisi kontenjanından seçilmişti.

Bildirici, görev yaptığı 3,5 ayda RTÜK'ün aldığı kararlara karşı genellikle muhalif bir tutum sergiledi. RTÜK’ün homofobik sansürüne karşı da oy kullanan Bildirici, FOX Life kanalında yayınlanan “9-1-1” dizisine RTÜK’ün “eşcinsel ilişkinin konu edilmesi” gerekçesiyle program durdurma cezası vermesini “düpedüz ayrımcılık” olarak değerlendirdi.

“Bu karar muhalefeti RTÜK'de de susturmak için alınmıştır”

Bildirici’nin üyeliğinin düşürülmesi ardından Türkiye Basın Yayın Matbaa Çalışanları Sendikası “Faruk Bildirci’nin yanındayız” diyerek bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Faruk Bildirici tüm meslek yaşamı boyunca halkın haber ve bilgi alma hakkı için mücadele etmiştir. Bu karar hukuksuzdur ve muhalefeti RTÜK'de de susturmak için alınmıştır. RTÜK kararı gereği için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdi. TBMM, kendi iradesini yok sayan bu kararı yok saymalıdır”

 


Etiketler: medya
İstihdam