02/01/2013 | Yazar: Esra Güleç

Kocaeli’de 1 Ocak tarihinde sabaha karşı gerçekleşen ev baskınlarında 8’i Yurtsever Gençlik, 4’ü Öğrenci Kolektiflerinden 12 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

Faşizme Karşı #koüdireniyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kocaeli’de 1 Ocak tarihinde sabaha karşı gerçekleşen ev baskınlarında 8’i Yurtsever Gençlik, 4’ü Öğrenci Kolektiflerinden 12 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.
 
Son dönemde Kocaeli üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde öğrenciler tarafından düzenlenen demokratik yürüyüşler ve protesto eylemleri polisin kampüs içerisine girmesi ve biber gazlı tazyikli sulu coplu sert müdahaleleriyle sonuçlanıyordu.
Yaklaşık 2 ay içerisinde gerçekleştirilen çeşitli eylemlerde öğrenciler ciddi biçimde polis şiddetine maruz kalmış, bugüne kadar düzenlenen her eylemde öğrenciler hem özel güvenlik birimleri tarafından, hem de polis tarafından fiziksel ve psikolojik şiddet uygulanarak sindirilmeye çalışılmıştı.
Son olarak Kocaeli Üniversitesi öğrencileri ve öğretim elemanları olarak ODTÜ’lü öğrencilere destek amaçlı kampüs içerisinde bir yürüyüş düzenlenmişti.

Öğrencilerin ODTÜ eyleminden dolayı gözaltında alındığı tahmin ediliyor.
KOÜ’lü Öğrenciler Faşizme Direniyor
Yine geçtiğimiz haftalarda 2 gün üst üste kampüste ülkücü grupların tekbirli namazlı eylemleri ve sonrasında üniversite öğrencisi olmadığı halde minibüslerle çivili sopalarla kampüse giren ülkücü gruplar stant açan sol görüşlü öğrencilere saldırıda bulunmuşlar ve çok sayıda öğrenci yaralanmıştı.
Yine 25 Aralık tarihinde Roboski eylemi için bildiri dağıtan öğrencilere kampüs içerisinde ülkücü gruplar saldırganca yaklaşmış ve yine 13 öğrenci yaralanmıştı.

Bütün bu olanlara karşı rektörün saldırıları gerçekleştiren Ögb, polis ve ülkücü öğrencilere karşı hiçbir sorgulama girişiminde bulunmadığı da biliniyor.
 
Gözaltına alınan 12 öğrenci arasında Homofobi Karşıtı Buluşma Kocaeli etkinliğinin organizasyonu sırasında Kaos GL Kocaeli temsilcilerine destek sunan Ahmet Nursoy adlı bir öğrenci de bulunuyor.
 

Öğrenciler operasyonlara tepki olarak herkesi bu akşam 21.00’da #koüdireniyor hashtag’i ile tweet atmaya davet ediyor. 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam