05/07/2019 | Yazar: Kaos GL

Fatih Altaylı, köşe yazısında Onur Yürüyüşü’ne tepki gösterenlere seslendi: “Size ne, kime ne? Kimseye ‘Gelin siz de yürüyün burada zorla’ demiyor ki kimse!”

Fatih Altaylı: “Zorla yürüyün diyen mi var!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fatih Altaylı, köşe yazısında Onur Yürüyüşü’ne tepki gösterenlere seslendi: “Size ne, kime ne? Kimseye ‘Gelin siz de yürüyün burada zorla’ demiyor ki kimse!”

Gazeteci, haber sunucusu ve köşe yazarı Fatih Altaylı; Haber Türk’te dün yayınlanan yazısında Onur Yürüyüşü’ne tepki gösterenlere ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a seslendi. Altaylı yazısında “Zorla yürüyün diyen mi var? Size ne, kime ne? Kimseye ‘Gelin siz de yürüyün burada zorla’ demiyor ki kimse!” dedi.

“Bu yürüyüşten önce toplumda gay, lezbiyen ya da transseksüel yok muydu?”

Altaylı’nın yazısında Onur Yürüyüşü’ne değindiği kısım şöyle:

“Onur Yürüyüşü’ne bu denli tepki gösterilmesinin nedenini anlamakta zorlanıyorum. Gerçi bu tepkiler bize özgü değil, başka ülkelerde de bu tür tepkiler var ama bana biraz gereksiz geliyor. Ben kimsenin bu yürüyüşten etkilenerek cinsel tercihini değiştireceğini zannetmiyorum. Olsa olsa ‘Yahu bu utanılacak bir şey değilmiş’ diyerek saklamaktan vazgeçebilir tercihini. Ki bunda da bir yanlış yok zaten.”

“Bu yürüyüşe abartılı tepki gösterenler ne zannediyor merak ediyorum. Bu yürüyüşten önce toplumda gay ya da lezbiyen ya da transseksüel yok muydu? Bu yürüyüş olmazsa olmayacak mı? İnsanlık kadar eski bir şey bu durum. Size ne, kime ne?”

“Kimseye ‘Gelin siz de yürüyün burada zorla’ demiyor ki kimse! Partinin seçim bürosunda seçim broşürü, parti bayrağı dağıtırken kızmadığınız LGBT üyesine, yürüyünce niye kızıyorsunuz?”

“Yıllar önce LGBT dergisinden beni arayıp bir röportaj istemişlerdi. Ben kabul edince de çok şaşırmışlardı. Benim açımdan hiçbir sakıncası olmayan sıradan bir şeydi oysa. Sonra bazı ‘önemli’ gazetecilerin böyle bir röportaj verebileceklerini söyleyerek övünmelerini garipsemiştim tam aksine.”

“Hele hele Diyanet İşleri Başkanı’nın hakaret dolu sözlerini anlamak mümkün değil. Kadın erkek demeden herkesi badeleyen sözde tarikat şeyhlerine göstermediğin tepkiyi, bu yürüyüşe göstermeniz bana enteresan geldi Sayın Başkan. Çok enteresan.”

İlgili Haber

Diyanet İşleri Başkanı’ndan nefret söylemi

Ankara Gökkuşağı Aile Grubu: “Ötekileştirmeye ve nefrete karşı çocuklarımızın yanındayız!”


Etiketler: insan hakları
İstihdam