22/04/2014 | Yazar: Çiçek Tahaoğlu

Türkiye Futbol Federasyonu, gey olduğu için hakemlikten men edilen Dinçdağ’ın 2000-2008 arasında hiçbir maç yönetmediğini iddia etti.

Federasyon Gey Hakemi Tanımıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Türkiye Futbol Federasyonu, gey olduğu için hakemlikten men edilen Dinçdağ’ın 2000-2008 arasında hiçbir maç yönetmediğini iddia etti. Avukat Söyle, "Bu hem bizimle hem mahkemeyle dalga geçmektir" dedi.
 
Eşcinsel olduğu gerekçesiyle hakemlikten men edilen Halil İbrahim Dinçdağ’ın, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) açtığı maddi ve manevi tazminat davasının 12. duruşması bugün görüldü.
 
TFF, mahkemeye gönderdiği yazıda Dinçdağ’ın 2000-2001 sezonundan 2007-2008 sezonuna kadar hiçbir maçta görev almadığını iddia etti.
 
bianet’e konuşan avukat Fırat Söyle, “Bu beyanı kabul etmek mümkün değil. Davanın sürdüğü dört yıllık süreçte bu durum inkâr edilmedi. TFF mahkemeye sunduğu belgelerde, Dinçdağ’ın askerden döndüğü, yani 2008’den sonraki dönemdeki maçlara dair bilgi verirken, önceki dönemleri yok sayıyor. Bu hem bizimle hem mahkemeyle hem de kurum olarak kendisiyle dalga geçmesidir. Bu gayri ciddi bir beyandır” dedi.
 
"Davanın uzatılmasından öte bir konu söz konusu değil. Muhtemelen bu gidişle davanın sürüncemede bırakıldığı anlaşılıyor. Bu kadar uzun bir yargıma, AİHS’in adil yargılanmanın düzenlendiği  6. Maddesinin de ihlalidir."
 
Şimdi Trabzon İl Hakem Kurulu’ndan, Dinçdağ’ın yönettiği maçlara ilişkin bir belge gelmesi bekleniyor.
 
Halil İbrahim Dinçdağ’ın alacağı tazminatın miktarı, yönettiği maç sayısına göre belirlenecek.
 
Bir sonraki duruşma 15 Haziran saat 11.00’da. (bianet) 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam