24/01/2013 | Yazar: Evren E. Çakmak

Kıbrıs’ta kadına yönelik şiddetin görünmezliğini kınayan Feminist Atölye (FEMA) 24 Ocak tarihinde bir basın bildirisi yayınladı.

FEMA Kıbrıs’ta İsyanda! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadına yönelik şiddetin görünmezliğini kınayan Feminist Atölye (FEMA) bugün  bir basın bildirisi yayınladı.

Bildiride şiddete karşı duyarsızlığını kınayan FEMA, Kıbrıs Türk otoritelerine “Söyleyin efendiler, önlem almanız için daha kaç kadının ölmesi gerek?” diye seslendi.

Bildirinin tam metnine bu linkten ulaşabilirsiniz.

 

Feminist Atölye Kimdir?

“Feminist Atölye, başta kadınlar olmak üzere, “erkek egemen” sistem tarafından ezilen, sömürülen, ikincil konuma düşürülen ve ötelenen tüm bireylere karşı yapılan her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması için mücadele veren aktivist bir gruptur. Feminizmi “erkek düşmanlığı” olarak kabul eden kalıplaşmış düşüncelere karşı dururken, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinin bir demokrasi mücadelesi olduğunu anlatmaya çalışır. Kadınları ve LGBT bireyleri baskıyla ya da içselleştirme yoluyla hayatın sınırlarına doğru iten “erkek egemen” iktidar kalıplarına karşıdır. Farklılıkların bir üstünlük ve tahakküm kurma aracı olmadığını kabul eden bir feminist anlayışla hareket eden Feminist Atölye, anti-ırkçı, anti-militarist, anti-kapitalist, ekolojist  bir feminist anlayışa sahip ve FEMA çatısı altında bira araya gelen herkestir.”


Etiketler: kadın
nefret