14/01/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Ukrayna-merkezli feminist grup FEMEN, Vatikan’ın eşcinsel düşmanı açıklamalarını protesto etti.

FEMEN’den Papa’ya: Homofobiksin, Kapa Çeneni! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ukrayna-merkezli feminist grup FEMEN, Vatikan’ın eşcinsel düşmanı açıklamalarını protesto etti.  
 
13 Ocak günü Papa’nın St. Peter Meydanı’nda yaptığı konuşma esnasında dört kadın Vatikan’ın eşcinsel karşıtı duruşunu protesto etti.
Papa geleneksel konuşmasını yaparken Ukrayna-merkezli feminist grup FEMEN’den dört kadın tişörtlerini çıkardı ve “Homofobiksin, kapa çeneni” diye bağırmaya başladı. Göstericilerin vücutlarında boyayla “Eşcinsellere güveniyoruz” yazıyordu.
Hacca gelenlerin öfkelenmesinin ardından aktivistler polis tarafından meydandan uzaklaştırıldı.
 
Göstericilerden Inna Shevchenko, Associated Press’e şunları söyledi: “Bugün Papa’ya çenesini kapaması ve eşcinsel evliliğini yasallaştırmaya karar veren insanlara akıl vermemesi mesajıyla geldik. Homofobiyi protesto etmek için buradayız.”
 
Papa, eşcinsellik hakkında pek çok açıklama yaparak eşcinsel evliliklerin insanlığın geleceğine dair bir tehdit oluşturduğunu söyledi.
Geçen hafta, ülkedeki yüksek mahkemenin eşcinsel ebeveynlerin heteroseksüel ebeveynler kadar iyi olduğunu açıklamasının ardından İtalya’daki Katolik Kilisesi sert tepkilerde bulundu.
 
Piskopos Vincenzo Paglia, eşcinsellerin çocuk sahibi olmasını çocukları satmaya benzetecek kadar ileri gitti.
 
FEMEN’den Kürt Halkına Destek
FEMEN, Paris’te suikast sonucu hayatını kaybeden Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için sitesinde bir açıklama yayınladı. Kadınların ifade özgürlüğü ve aktivizminin arkasında olduğunu belirten grup, Kürt halkının acısını paylaştığını belirtti.

    


Etiketler: kadın
nefret