25/04/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerin LGBTİ gündeminde bugün Yeni Akit ve Evrensel gazetelerinden birer haber yer alıyor.

Feminist ve LGBTİ hareketi her daim hedef Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerin LGBTİ gündeminde bugün Yeni Akit ve Evrensel gazetelerinden birer haber yer alıyor.

Gazetelerin LGBTİ gündeminde bugün Yeni Akit ve Evrensel gazetelerinden birer haber yer alıyor. Yeni Akit din ve hukuk üzerine hazırladığı haberde feminist ve LGBTİ harekete karşı ayrımcı dil kullanıyor. Evrensel ise Hacettepe Üniversitesi Queer Araştırmaları Topluluğu’nun açıklamasına yer veriyor.

Fikir beyan etme hakkı

Yeni Akit gazetesinde bugün yer alan “Yasa yapıcılar ilahiyatçılardan da görüş almalı” başlıklı haberde Avukat Yaşar Gürkan yasa yapıcıların Diyanet ile görüşmesi gerektiğini ileri sürerken feminist ve LGBTİ sivil toplum kuruluşlarını hedef aldı.

Gürkan, "Aile hususlarında uyduruk STK'lar kendisini taraf hissederken bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, ilahiyatçıların, İslam hukuku uzmanlarının görüşü elbette ki sorulmalıdır. Seküler anlayıştaki feminist STK'ların kendilerinde fikir beyan etme hakkı bulunduğu, homoseksüeller kendilerince kendini beyan etme hakkı aradığı ortamda, ailevi konularda Türkiye'nin en önemli kurumlarından olan Diyanet'e kulak vermemek yanlış olur” dedi.

Gürkan, feminist ve LGBTİ derneklerini “uyduruk”, “kendinde beyan etme hakkı bulmak” gibi ifadelerle bu alanda yıllardır çalışan kurumların çabasını küçümsedi, feministlere ve LGBTİ’lere karşı ayrımcı bir dil kullandı.

Demokratik bir yaşam istemek

Evrensel gazetesi bugün, Hacettepe Üniversitesi Queer Araştırmaları Topluluğu’nun açıklamasına yer verdi. 

“Demokratik bir yaşam istiyoruz” başlıklı haberde Topluluk, LGBTİ+ öğrencilerin işçi sömürüsüne ek olarak bir de LGBTİ+ kimliğinden ötürü ek bir şiddete maruz kaldığına dikkat çekiyor ve tüm LGBTİ’leri 1 Mayıs’a davet ediyor.

Kaos GL Derneği 9 yıldır medyayı izliyor

Kaos GL Derneği 9 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Her yıl yayınladığı medya izleme raporları ile hem medyadaki ayrımcı söylem, nefret söylemi, nefret suçu ve önyargıya dikkat çekmeye çalışıyor hem de medyada seyri takip ediyor. Derneğin 2017 yılına ait Medya Raporu'na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam