05/04/2013 | Yazar: Cihat Gündüz

İlk gösterimi Toronto Film Festivali’nde yapılan ve Filipinler’in Oscar adayı olan Bwakaw, İstanbul Film Festivalinde yarın gösterilecek.

Festivalin LGBT Temalı Filminin İlk Gösterimi Yarın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İlk gösterimi Toronto Film Festivali’nde yapılan ve Filipinler’in Oscar adayı olan Bwakaw, İstanbul Film Festivalinde yarın gösterilecek.
 
Dünya Festivallerinden bölümünde gösterilecek olan film, Feriye (6 Nisan), Rexx ve Atlas (10 Nisan) sinemalarında izlenebilecek.
Filipinli senarist ve yönetmen Jun Robles Lana’nın LGBT temalı BWAKAW filmi Oscar’a da aday. 
 
Filmde, 70’li yaşlarındaki Rene, ölüm vaktinin geldiğini düşündüğünden evindeki eşyaları paketler, etiketlerini yapıştırır hatta evine tabut sipariş eder. Aşk ve arkadaşlık için çok geç kaldığını düşünen Rene, sürekli evinin önünde dolaşan ve dışarı çıktığında peşini bırakmayan bir köpekle bir süre sonra arkadaş olur. Bir gün köpek arkadaşı (BWAKAW) hastalanır. Rene O’nu veterinere götürmek isterken Sol’a rastlar ve üç tekerlekli bisikletiyle veterinere götürürler. Sol’un bu yardımıyla Rene ile aralarında samimiyet başlar.
 
Rene 70’inden sonra eşcinsel olduğunu fark eder ve bunu kabullenmez. Sol’un Rene’nin eşcinsel olduğunu düşünmesi Rene’yi çok kızdırır.
 
IKSV’ni düzenlediği İstanbul Film Festivali’nde gösterilecek BWAKAW filmi aşağıda bulunan sinema salonlarından izlenebilir:
 
Feriye, Tarih: 06.04.2013, Seans: 11.00
Rexx, Tarih: 10.04.2013, Seans: 16.00
Atlas, Tarih: 10.04.2013, Seans: 13.30 
 
30 Mart Cumartesi günü başlayan 32. İstanbul Film Festivali, 14 Nisan tarihine kadar Beyoğlu’nda Atlas, Beyoğlu, Pera Müzesi,Nişantaşı’nda Citys, Ortaköy’de Feriye ve Kadıköy’de Rexx olmak üzere 7 salonda izleyicilerle buluşacak. Festival, sinemaseverlere 20nin üzerinde bölümde 200ü aşkın filmin yanı sıra usta sinemacıların katılacağı söyleşiler, atölye çalışmaları ve sinema dersleriyle dolu iki hafta yaşatacak.
 
32. İstanbul Film Festivali hakkında ayrıntılı bilgi için: film.iksv.org
 
Sosyal medyada İstanbul Film Festivali’ni takip etmek için:
facebook.com/istanbulfilmfestivali / twitter.com/istfilmfest

Etiketler: kültür sanat
nefret