27/04/2012 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Fethiye’de görülen toplu tecavüz davası, ikisi çocuk toplam sekiz sanığın beraatine karar verilmesiyle sona erdi. Adliye önünde toplanan 400’e yakın kadın "Bu dava biz bitti demeden bitmez" sloganları atıyor.

Fethiye Davasında Sanıklar Beraat Etti! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fethiye’de görülen toplu tecavüz davası, ikisi çocuk toplam sekiz sanığın beraatine karar verilmesiyle sona erdi. Adliye önünde toplanan 400’e yakın kadın "Bu dava biz bitti demeden bitmez" sloganları attı. 

 

Fethiye’de bulunan Kaos GL muhabiri Gülistan Aydoğdu “Sabahleyin bizi bir kadın bir ve erkek polis karanfillerle karşıladı ama kadınlar bunu reddetti, “Bu dava adaletli bir şekilde bitmediği sürece biz bu karanfilleri kabul etmiyoruz, tepkimiz size değil erkek adalete karşı” dediler. Ardından 8 kadın avukat müdahil olarak davaya girdi. Saat 4 gibi karar verilmek üzere davaya ara verildi, yarım saat sonra da beraat kararını duyduk. Bunun üzerine kadınlar basın açıklaması yaptı ve bu davanın bitmeyeceğini söyledi. Karar bir üst mahkemeye taşınacak. Karar üzerine kadınlar öfkelendi. Tecavüz sanıklarının avukatlarından birisinin kadınları tahrik etmesi üzerine kadınlar ellerinde bulunan pet şişeleri adliyeye fırlattı. Sonrasında sloganlar eşliğinde yüründü. Şu an kent merkezine otobüslerle hareket ediliyor. “Fethiye’de tecavüzcüler dolaşıyor, hiç kimse güvende değil” diyerek eylem yapılması planlanıyor.” dedi.

 

Fethiye Adliyesi’nde görülmekte olan toplu tecavüz davası, yedinci duruşmada karara bağlandı. Altısı yetişkin, ikisi suça sürüklenen çocuklardan oluşan sanıkların hepsi beraat etti.


Etiketler: kadın
İstihdam