25/10/2019 | Yazar: Kaos GL

Muğla'ya bağlı Fethiye ve Bodrum belediyeleri “Eşitlik Birimi” kuracak.

Fethiye ve Bodrum’a ‘Eşitlik Birim’i geliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Muğla ilçesine bağlı Fethiye ve Bodrum belediyeleri Eşitlik Birimi kurma yolunda.

Bodrum Belediyesi’nin Eylül ayında düzenlediği Toplumsal Eşitlik Birimi Kuruluş Çalıştayı’nda Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, “İlkini düzenlediğimiz çalıştayda, Toplumsal Eşitlik Birimi konusunda Türkiye genelindeki örnekleri tartışarak, Bodrum’da sürdürülebilir bir uygulamayı en kısa sürede hayata geçirmek için yol haritamızı çıkaracağız” dedi ve Eşitlik Birimi’ni müjdeledi.

Çalıştay’da, Bodrum Belediyesi bünyesinde oluşturulacak Eşitlik Birimi’nin yol haritasının çıkarılacağını ve çalışma prensiplerinin belirleneceğini söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Aras da “Biz belediye olarak bu prensiplere tam anlamıyla uyacağız. Buradan çıkacak olan sonuçlar ve imzaladığımız manifesto bizler için birer yol haritası niteliğindedir” diyerek toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama yolunda atılacak adımların garantisini verdi.

Fethiye Belediyesi’nden açıklama

Yerel İzleme Araştırma Derneği’nin 22-23 Ekim’de düzenlediği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen “Eşitlik Birimleri” Çalıştayı’nın ardından Fethiye Belediyesi eşitlik birimi kuracağını duyurdu.

Belediye’nin web sayfasından paylaşılan haberde yer alan ifadeler şöyle: “Oluşturulan stratejik plan içerisinde Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü bünyesinde ‘eşitlik’ birimi kuracak olan Fethiye Belediyesi bu yolda ilk adımı atmış olacak.”

 

 

 


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam