28/10/2019 | Yazar: Kaos GL

Muğla Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun düzenlediği “LGBTİ+ 101 Tek Oturumluk Seminer ve Soru-Cevap” etkinliği, Fethiye ve Bodrum’da gerçekleşti.

Fethiye ve Bodrum’da LGBTİ+ kavramlar konuşuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Fethiye “LGBTİ+ 101 Tek Oturumluk Seminer ve Soru-Cevap” etkinliği

Muğla Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu ve Kaos GL Derneği ortaklığıyla planlanan “LGBTİ+ 101 Tek Oturumluk Seminer ve Soru-Cevap” etkinliği, 25 Ekim'de Fethiye'de, 26 Ekim’de ise Bodrum’da gerçekleşti.

Etkinliğe Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneğinin üyeleri de katıldı.

Kaos GL'den Seçin Tuncel ve Av. Kerem Dikmen'in sunum yaptığı etkinliklerde, toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine ait temel kavramlar, heteronormativite ve homofobi, nefret söylemi ve suçları ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin nefret söylemine ilişkin verdiği kararlar ışığında LGBTİ+'ların başvuruları da ele alındı.

fethiye-ve-bodrum-da-lgbti-kavramlar-konusuldu-1

Fotoğraf: Bodrum  “LGBTİ+ 101 Tek Oturumluk Seminer ve Soru-Cevap” etkinliği

Katılımcıların sorularıyla şekillenen soru-cevap kısmında Kerem Dikmen, uluslararası hukukun ayrımcılıkla mücadelesinde yasal süreçleri anlatarak, Türkiye örneklerini verdi.

Etkinlikte “Ayrımcılığa uğrayan kimlerdir” sorusuna yanıt arandı. Türkiye’nin bağlı olduğu uluslararası sözleşmeler ve kanunlar değerlendirildi. Oturumlarda Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu Kanun Tasarısı süreci de katılımcılara aktarıldı.

 


Etiketler: insan hakları
İstihdam