15/03/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Şok gazetesi cinsel sağlık köşesi yazarı Figen Ökten, eşcinselliğe “yabancılaşma” diyor!

Figen Ökten her sene aynı soruya aynı homofobik yanıtı veriyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Şok gazetesi cinsel sağlık köşesi yazarı Figen Ökten, eşcinselliğe “yabancılaşma” diyor!

15 Mart 2018, Perşembe, Şok gazetesi

Şok gazetesinde cinsel sağlık köşesi yazarı Figen Ökten eşcinsel yönelimi “kişinin kendi benliğine yabancılaşma” olarak yorumluyor ve eşcinsel okuyucularına psikolojik destek öneriyor.

Okuyuculardan gelen soruları yanıtlayan Ökten, gazetede bugün yayınlanan köşesinde "karşı cinse ilgi duymadığını" belirten okuruna önce biseksüel ve heteroseksüel kelimelerini tanımlıyor ardından şöyle devam ediyor: “Bazı kişilerde kendi benliklerine yabancı olacak şekilde hemcinslerine karşı ilgi olabilir. Bu durumda bir psikolojik destek almak seni rahatlatacaktır.”

Aynı soru geçen yıl da aynı şekilde sorulup cevaplanmış

Bugün yayınlanan bu soru-cevap 18 Mart 2017 Cumartesi günü de aynı gazetede yer alıyor. Aynı soru ve aynı yanıt birer yıl arayla tekrarlanıyor.

18 Mart 2017, Cumartesi tarihli Şok gazetesinden

Gazetenin, cinsel sağlık konusunda okurlarını bilgilendirdiğini iddia ettiği köşesi, okurlarına bilimsellikten uzak çarpık bilgiler veriyor, eşcinsel ve biseksüeleri “yabancılaşma” ile itham ediyor. Şok gazetesinde yer alan bu köşenin yazarı Figen Ökten’in cinsel sağlık alanında danışmanlık verecek uzmanlığının olup olmadığı ise bilinmiyor


Etiketler: insan hakları, sağlık
nefret