27/08/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

SPoD ve Kvinnofolkhögskolan ortaklığında süren Değişim için Film Projesi, EuroPride kapsamında gerçekleşen buluşma ile sona erdi.

Film Aktivizm Atölyesi son buluşmasını Göteborg’ta gerçekleştirdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

SPoD ve Kvinnofolkhögskolan ortaklığında süren Değişim için Film Projesi, EuroPride kapsamında gerçekleşen buluşma ile sona erdi.

Eva Warberg, Victoria Arzu Lejontatel, Asya Leman, Ezgi Şahin, Demhat Aksoy, Uzay Nagodre, Umut Erdem ve Gözde Demirbilek

Türkiye’den LGBTİ+ aktivistlerin katıldığı SPoD ve Kvinnofolkhögskolan ortaklığında gerçekleşen Değişim için Film Projesi, EuroPride kapsamında Göteborg’da gerçekleşen buluşma ile sona erdi.

Eylül (2017) ayında ilk kez bir araya gelen aktivistler öğrendikleri çekim teknikleri ile yaptıkları filmlerle Aralık ayında gerçekleşen ikinci buluşmada ilk gösterimlerini yaptı. Mayıs (2018) ayında üçüncü buluşmasını gerçekleştiren ekip, geçtiğimiz hafta EuroPride kapsamında; proje boyu yaptıkları filmleri İsveç'te izleyiciyle buluşturdu.

Projenin Kvinnofolkhögskolan yürütücüleri Nasrin Pakkho ve Eva Warberg

Kvinnofolkhögskolan'dan Eva Warberg ve SPoD'dan Asya Leman'ın, projeyi anlatan açılış konuşmasının ardından gösterim başladı. 

Eva Warberg, Nasrin Pakkho, çevirmen Victoria Arzu Lejontatel ve projenin SPoD yürütücüsü Asya Leman

Göteborg Şehir Kütüphanesi’nde gerçekleşen gösterimin ardından sahneye çıkan Asya Leman, Demhat Aksoy, Ezgi Şahin, Gözde Demirbilek, Umut Erdem ve Uzay Nagodre izleyiciden gelen soruları Victoria Arzu Lejontatel çevirmenliğinde yanıtladı ve Türkiye’deki LGBTİ+ yasaklarını anlattı.


Etiketler: kültür sanat
nefret