08/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Filmmor’un online gösterimlerinde bugün Sharmeen Obaid-Chinoy’un “Fundamental: Gender Justice. No Exceptions” serisinde yer alan “Gül Değil Hak” filmi var.

Filmmor’un online gösterimlerinde bugün: Gül Değil Hak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Filmmor Kadın Filmleri Festivali, geçmiş festivallerde gösterilmiş filmlerden oluşan FilmmorOnline seçkisinden her gün bir filmi sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

“Fundamental: Gender Justice. No Exceptions” serisi Filmmor’da

Cinsiyet eşitliği mücadelesi veren, statükoyu bozarak tarihin akışını değiştirmeye çalışan feminist hareketlerden aktivistleri izleyen 5 film, 5 ülke, 1 gelecek

Global Fund for Women’in “Fundamental: Gender Justice. No Exceptions” beş kısa bölümden oluşan karakter odaklı bir belgesel film dizisi. Her bölüm, cinsiyet eşitliği için mücadele veren, statükoyu bozarak tarihin akışını değiştirmeye çalışan feminist hareketlerden aktivistlerin hikâyelerine ışık tutuyor.

Haiti’den Şili’ye, Hong Kong’dan Sudan ve Lübnan’a dünya çapında benzeri görülmemiş siyasi ayaklanmaların olduğu bir dönemde, izleyicileri temel insan hakları için ayakta duran toplumsal hareketler ve aktivistlerle doğrudan etkileşime davet eden “Fundamental: Gender Justice. No Exceptions” serisi, bu hafta Filmmor’un online gösterimlerinde Türkiye’den izleyicilerle buluşuyor.

Bugünün filmi: Gül Değil Hak

Sharmeen Obaid-Chinoy / 2020 / Renkli / 17’ / Urduca, İngilizce - Türkçe Altyazılı

Pakistan’da kız çocuklarının zorla evlendirilmesine karşı verilen zorlu mücadele…

Filmi buradan izleyebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
nefret