17/06/2009 | Yazar: Anıl Üver

Fransız Eğitim ve Araştırma Bakanı Valérie Pécresse, Paris’te düzenlenen resmî bir basın toplantısıyla Fransız liselerinde ve üniversitelerinde yaşanan homofobiye dikkat çekmek üzere organize

Fransız Eğitim ve Araştırma Bakanı Valérie Pécresse, Paris’te düzenlenen resmî bir basın toplantısıyla Fransız liselerinde ve üniversitelerinde yaşanan homofobiye dikkat çekmek üzere organize edilen yeni bir kampanyanın tanıtımını yaptı.

Gey ve lezbiyen bireylere yönelik homofobiye değinen bu kampanya, bakanlığın diğer LGBT örgütleri ile yaptığı bir yıllık bir çalışmanın ardından hayata geçirildi.
 

Böylelikle Fransa’da ilk kez bir devlet kurumu üniversitelerde homofobiye yönelik bir kampanyaya katılmış oldu.
 
Kartlarda yer alan ifade şöyle çevrilebilir: ‘Bu resimde genç erkeklerden hoşlanan genç bir erkek görüyorsunuz. Ama genç erkeklerden hoşlanan bu genç erkek, genç erkeklerden hoşlanmayan genç erkeklerden hoşlanmıyor.
 
Bu cümle karmaşık olabilir, ama onun eşcinsel bir öğrenci olarak yaşadığı hayattan daha karmaşık değil.
 
Bu resimde genç kızlardan hoşlanan genç bir kız görüyorsunuz. Ama genç kızlardan hoşlanan bu genç kız, genç kızlardan hoşlanmayan genç kızlardan hoşlanmıyor. Bu cümle karmaşık olabilir, ama onun eşcinsel bir öğrenci olarak yaşadığı hayattan daha karmaşık değil.‘
 
Toplam kırk bin plakat liselerin ve üniversitelerin billboardlarında yer alacak. Bakanlık ayrıca yirmi bin adet plakatı da homofobi ile mücadele eden öğrenci örgütlerine tahsis edecek.
 
Fransızca- ayrıntılı bilgi için:

Ministre de l’Enseignement supérieur et de la Recherche (Frankreich) 16.06.2009
 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam