29/11/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Fransa’da SOS Homophobie ve AIDES örgütleri yaşlı eşcinseller için ayrı bir huzurevi yapılması talebinde bulundu.

Fransa’da Eşcinseller İçin Huzurevi Talebi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Fransa’da SOS Homophobie ve AIDES örgütleri yaşlı eşcinseller için ayrı bir huzurevi yapılması talebinde bulundu. Yaşlılar Bakanlığı’na sunulan 23 maddelik öneri listesi, yaşlı ve HIV-pozitif eşcinsellere bakım hizmetlerinin homofobik olmayan bir kurumda verilmesini amaçlıyor.
 
Fransız Le Figaro gazetesinin haberine göre, Yaşlılar Bakanı Michèle Delaunay eşcinseller için huzurevi yapılmasına soğuk bakmıyor. Delaunay’a yakın kaynaklar, Bakanlığın konuya yaklaşımının çeşitli gruplar için özel olarak düzenlenmiş huzurevlerinden farksız olduğunu belirtiyor. Ülkede farklı inanç grupları, bekâr kadınlar ve demiryolu çalışanları gibi belli meslek gruplarına özel huzurevleri bulunuyor.  
 
LGBT’ler de Yaşlanır
İsveç’te LGBT’ler (lezbiyen, gey, biseksüel ve trans) için bu ay açılan huzurevinin sakini ve yönetim başkanı yardımcı Lars Mononen, LGBT’ler için ilerleyen yaşlarında bir huzurevinin ne anlama geldiğini şu sözlerle ifade ediyor:
 
“Genelde çocuğumuz yok, çoğu zaman ailenin diğer üyeleriyle de pek yakın sayılmayız. Çalışmayı da bırakınca insan yüzü görmeye hasret kalıyorsunuz.”  
 
Eşcinseller için huzurevi önerisi, “gittikçe yaşlanan bir topluma uyum sağlamak” için Başbakan Jean Marc Ayrault’un bugün inceleyeceği reformlar arasında yer alıyor.   

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam