22/10/2015 | Yazar: Seçin Tuncel

Sportif Lezbon futbol takımı 24 Ekim’de tüm kadınları birlikte pankart hazırlamaya, maç izlemeye ve futbol oynamaya davet ediyor.

Frikiği sizden öğrenecek değiliz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sportif Lezbon futbol takımı 24 Ekim’de tüm kadınları birlikte pankart hazırlamaya, maç izlemeye ve futbol oynamaya davet ediyor.

Eşcinsel ve biseksüel kadınların kurmuş olduğu Sportif Lezbon futbol takımı Ankara’da geçtiğimiz Nisan ayında endüstriyel futbola,homofobiye, cinsiyetçiliğe, ırkçılığa ve rekabete karşı alternatif bir lig olarak kurulan Özgür Lig'in bileşenlerinden biri. 

Homofobi, transfobi ve cinsiyetçiliğe gol atmak için

Sportif Lezbon bu etkinliklerle daha fazla kadının yeşil sahalarda yer almasının yollarını arıyor.  Heteroseksist  futbol kültürüne karşı ofsayta düşmeden homofobi, transfobi ve cinsiyetçiliğe karşı gol pozisyonu yakalamaya çalışıyor.

Türkiye'de cinsel yönelimden ve cinsiyet kimliğinden dolayı  ayrımcılığa uğrayan, takımlarından atılmakla tehdit edilmiş kadın futbolcular, mesleğini yapmasına izin verilmeyen hakemler karşı, Sportif Lezbon bu ayrımcılığı deşifre etmenin ve ayrımcılığa uğrayan arkadaşlarımızla dayanışmanın da yollarını arıyor.

Yer: Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Halı Saha

Saat: 16.00

Etkinlik programı :

16:00 Tribün Atölyesi

Bu atölyede pankart hazırlıyoruz,  birlikte sloganlar, şarkılar  üretiyoruz.

17:00 Frikik hakkımızı kullanıyoruz!

Kadın kadına oynanacak barış maçı izliyoruz. Maç 40 dakika sürecek.

18:00 Kadın Kadına Futbol 101

Rövaşata olmasa da olur isteyenlerle ısınma hareketleri sonrası pas ve şut çalışıyoruz.

Not: Atölyelere katılmak isteyenlerin eşofman  ve spor ayakkabıyla gelmesi, yağmurlu hava ihtimaline karşın yağmurluk ve şemsiye getirmelerini öneriyoruz.

Sportif Lezbon’a Facebook ve Twitter üzerinden ulaşabilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam