15/02/2010 | Yazar: KAOS GL

İngiltere’nin ünlü futbolcuları toplumdaki eşcinsellere karşı önyargıyı yıkmak için hazırlanan reklam kampanyasında oynamayı reddetti.

İngiltere’nin ünlü futbolcuları toplumdaki eşcinsellere karşı önyargıyı yıkmak için hazırlanan reklam kampanyasında oynamayı reddetti.

Bu durum futbolcuların da homofobik olduğu yorumlarına neden oldu. İngiliz liglerinde top koşturan profesyonel futbolcular, “homofobi” olarak bilinen eşcinsel karşıtlığı ile mücadele kampanyası için hazırlanan filme destek vermeyi reddetti. Futbolcuların, bu spor dalının en inatçı tabularından biri konusunda ortaya çıkarak alay konusu olmaktan korktuğu belirtiliyor.

Profesyonel Futbolcular Derneği, yaptığı açıklamada futbolcuların bugün çizmeyi aşmak istemediklerini bildirdi. Dernek, “Belki 3 veya 4 yıl sonra, futbolcular böyle bir kampanyada yer almak isteyecektir. Ancak şu an için, hayır demeleri gerekiyor” şeklinde bir ifade kullandı.

Eşcinsellik hâlâ tabu
Futbol, hep maço ve cinsiyetçi bir oyun olarak algılanır. Bazı çevreler, futbol dünyasında da eşcinsellerin bulunduğunu savunsa da gey olduğunu açıklayan futbolcu çok az. İngiltere’de eşcinsel olduğunu açıklayan ilk futbolcu olarak bilinen Justin Fashanu, alay konusu olmuş ve hakaretlere maruz kalmıştı. Fashanu, 1998 yılında intihar etmişti. Geçtiğimiz ay ise eski ragbi oyuncusu Gareth Thomas, eşcinsel olduğunu açıkladı. Gareth, bu spor dalında eşcinsel olduğunu açıklayan ilk eski sporcu.
 


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam