11/01/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Eskişehir’de yaklaşık bir yıl önce meydana gelen tecavüz vakasında failin 8 yıl 9 ay hapis cezası alması konunun medyaya yansımasına vesile oldu.

Gasteler Bizi Söyler – 11 Ocak 2013 Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Cezaevlerindeki LGBT’lerin maruz kaldığı ayrımcılık, dışlanma ve sorunlar medyada pek yer almıyor. Eskişehir’de yaklaşık bir yıl önce meydana gelen tecavüz vakasında failin 8 yıl 9 ay hapis cezası alması konunun medyaya yansımasına vesile oldu.
 
Ne Olmuştu?
Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi’nde koruma ve infaz memuru olarak görev yapan Mehmet U. iki eşcinsel mahkûma tecavüz etti. İhbar sonucu ortaya çıkan olayın ardından açılan dava Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün karara bağlandı. Fail, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.    
Haber Türk: “Eşcinsel mahkûmlarla ilişkiye giren gardiyana 8 yıl hapis” başlığını kullanarak olayı tecavüz ekseninden eşcinsellik eksenine çekiyor. “Eşcinsel ilişkiye girmek” ile “zorla ilişkiye girmek” arasındaki fark bu ve Haber Türk, ne yazık ki, bu çok mühim ayrıntıyı es geçiyor. -1
 
Posta: Yaşananların bir tecavüz vakası olduğunu anlatıyor ve haberi sulandırmadan veriyor. +1
 

Kaos GL Dergisi, Ocak-Şubat 2013 sayısıyla birlikte bir hapishane sayfasına yer veriyor. Her sayıda yer alacak bu sayfada LGBT tutsak ve mahkûmların cezaevlerinde yaşadıkları paylaşılacak. Hapishane sayfasının editörü ise Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) Başkanı Zafer Kıraç.    


Etiketler: medya
İstihdam