16/01/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Ülke TV’de ‘Ersoy Dede ile Bugün’ programına konuk olan ilahiyatçı Ali Rıza Demircan "eşcinsellik demokratik, laik toplumun problemidir" dedi.

Eşcinsellik mevzubahis olunca en değerli görüşü bildireceği varsayılanlar hep din adamları. Evet, ekseriyetle adamlar ve sinirli konuşuyorlar. Dünyalarındaki en büyük sorun eşcinsellik. Dinozorları da eşcinseller yok etti, ozonu da eşcinseller deldi. Telefonunuzun şarjı mı bitti, kesin eşcinseller bitirmiştir.
Eşcinseller gene ne halt yediler diye soran yoksa da Ülke TV’de “Ersoy Dede ile Bugün” programına konuk olan ilahiyatçı Ali Rıza Demircan bizi nura boğmaktan kaçınmıyor.
 
Hani “Cinsellik İbadet”ti?
Demircan’a göre eşcinseller bir problem; ama her toplumda nükseden bir problem de değiller. Meraklar içindeyim; acaba bizim anlı şanlı TÜRRRK toplumumuz da bu illetten muzdarip midir diye. “Eşcinseller demokratik, laik toplumun problemidir,” demesiyle rahatlıyorum. E yani, herkes kadar ben de biliyorum Türkiye’nin ne kadar demokratik, ne kadar da laik olduğunu…
 
soL gazetesi Demircan’ın sözlerini skandal olarak niteliyor. +1
 
Keşke skandal olabilse! Din kaynaklı cinsiyetçilik, homofobi ve transfobi herkesin güle oynaya kabul ettiği, üzerinde söz söylemeye çekinilen bir alan.
 
Cinsiyetçiliği, homofobiyi, transfobiyi lanetleyen ilahiyatçılar ne zaman görüşlerini dillendirmeye başlayacak?
 
Vatan gazetesinden Can Ataklı ise, Demircan’a karşı görüş olarak Osmanlı’nın içoğlanlarını, saray oğlanlarını örnek veriyor.
 
Yine de eşcinselliğin bir “sorun” olmadığı konusunda net bir tavır sergileyemiyor. 
 
“Her adamın cinayet işleme potansiyeli olduğu gibi eşcinsel olma potansiyeli de vardır,” diyen Demircan, hatalı terazi kullanıyor.  
 
Bir aforizma da benden olsun: Her ilahiyatçının huzur verme potansiyeli olduğu kadar nefret saçma potansiyeli de vardır.

     


Etiketler: medya
nefret