09/01/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Yeni Akit gazetesi, Furkan Altınok imzalı çok katmanlı nefret haberlerine ‘İşte ODTÜ Bu!’ başlığıyla bir yenisini daha ekledi.

Gasteler Bizi Söyler – 9 Ocak 2013 Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Yeni Akit gazetesi, Furkan Altınok imzalı çok katmanlı nefret haberlerine “İşte ODTÜ Bu!” başlığıyla bir yenisini daha ekledi.
 
Habere göre, “milletin değerleriyle didişen” ODTÜ öğrencileri AKP’nin referandum anlayışını eleştiriyor, dans topluluklarıyla “açık saçık figürler” sergiliyor, yetmiyor bir de “sapkınlarla” pekiyi geçiniyor.
 
Haberde ODTÜ Çağdaş Dans Topluluğu’nun geçmiş dönem çalışmalarından iki fotoğrafa yer veriliyor:
Farklı düşüncelere sert tepkiler gösterilmesini, tek tip ideolojik dayatmaları eleştiren Altınok, haberinde bazı noktaları es geçiyor:
 
-          Lezbiyen, gey, biseksüel ve translar sapık, sapkın veya hasta değiller. Daha önceden LGBT’lere hakaret ettiği için tazminat cezasına çarptırılan Yeni Akit gazetesinin artık bu basit ilkokul bilgisini kavramasını bekliyoruz. http://www.kaosgl.org/sayfa.php?id=10314
 
-          ODTÜ yönetimi ne kadın örgütlenmelerine, ne de LGBT örgütlenmelerine sıcak davranmıyor. “ODTÜ’de kadın yoktur, kız vardır” ya da “cinsel topluluk istemeyük” gibi cümleler ODTÜ’lü öğrencilerin hâlâ hatırında.
 
Daha Basit Anlatmak Gerekirse
 
Sevgili Furkan Altınok,
 
Nefret, örgütlenme, hak gibi kelimeler alışkın olmayan bünyelerde rahatsızlık yaratabilir. Anlamak için şöyle de düşünebilirsiniz: “Bunlar kötü, sapık bunlar” tadında yaptığınız her haberde gündelik hayatında birbirinden sıkıntılı süreçlerden geçen pek çok insanın canı yanıyor. Bu, intihar etmeyi düşünen bir genç de olabilir, iş arkadaşlarına açılmakta zorlanan bir trans ya da cinselliği yok sayılan bir engelli. Haberlerinizde toplumdaki çeşitliliği göz önünde bulundurmaz, farklı oluşlara dair bir hassasiyet geliştirmezseniz eleştirir göründüğünüz dayatmaların bizzat içinde yer alırsınız.
 
Homofobik ve transfobik olmayan haberlerinize de bu köşede yer vermek dileğiyle…    

Etiketler: medya
nefret