02/08/2017 | Yazar: Aslı Alpar

KaosGL.Org gastelerde LGBTİ gündemini sizin için takip ediyor.

Gastelerde bugün: ‘Kıyafetime Karışma’, Fatih Terim ve queer kuram Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

KaosGL.Org gastelerde LGBTİ gündemini sizin için takip ediyor.

Gastelerde LGBTİ gündemini takibe devam ediyoruz. Hafta ortasında, gastelerde bugün sizin için Akit, Haber Türk ve Milas Gazetesi’nden üç ayrı haber seçtik.

Fatih Terim’den Onur Yürüyüşü’ne

Haber Türk’ten Oray Eğin gündem değerlendirmesine Milli Takım'daki görevinden uzaklaştırılan Fatih Terim'in alacağı "işsizlik maaşı" ile başlıyor, konuyu Onur Yürüyüşü’ne getiriyor.

Eğin, “Atatürk heykeline saldıranlar, eşcinsel onur yürüyüşünü engelleyenler de banka hesapları aynı olmasa bile birer küçük Fatih Terim değil mi” diyerek adalet mekanizmasının işlediği bir ülkede sadece güçlü olanın ayakta kaldığı bir orman düzeni olmaması gerektiğini hatırlatıyor.

Akit halkı yanlış bilgilendiriyor, nefret yaymaya devam ediyor

Yeni Akit’ten Harun Sekmen, “Kıyafetime Karışma” eylemlerine karşı halkı kışkırtmaya çalışıyor. “Kıyafetime Karışma” eylemlerini kendi tabiri ile “babası belli olmayan çocuklarla” ilişkilendiriyor. Sekmen, “AB çocuklarının yarısının babası belli değil! ‘Kıyafetime dokunma’, ‘Kürtaj haktır, karar kadınların’, ‘Bedenimden elini çek’ şeklindeki eylemlerle, gayri meşru ilişkileri savunan 'Batı'cı çevreler, Türkiye'deki yüzde 2'lik oranı, AB standartlarına taşımaya çalışıyor” diyor.

Hızını alamayan Sekmen, “Haçlı âlemi sadece evlilik dışı ilişkiler ve doğum oranlarıyla değil, eşcinsel sapkınlık bataklığında da çırpınıyor” diyor ve ekliyor “AİDS, başta olmak üzere cinsel yolla bulaşan birçok hastalık haçlı ülkelerinde yaygın halde.” Sekmen, bugün yer alan haberde hem HIV hakkında yanlış bilgi üretiyor hem de ırkçı ve homofobik nefret söylemi üretiyor.

Bodrum’da “queer kuram” tartışıldı

Bodrum Milas Gazetesi, “Ara Boyutlar Bilim Felsefe Sanat Grubu"nun bu ay gerçekleşen buluşmasında Koç Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Direk’in konuşmasını sayfalarına taşımış. Milas Gazetesi toplantıda Platon’dan Luce Irigaray’a cinselliğin tartışıldığını ifade ediyor.

Toplumsal cinsiyet ve queer kuramın ele alındığı toplantının haberi, konuşmacı Direk’in ifadelerine de yer veriyor.


Etiketler: medya
nefret