05/05/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Gastelerde bugün Çeçenistan ve Küba’ya uğruyor, Küründen Kabare’nin sahnesinde dinleniyoruz.

Gastelerde lubun baharı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gastelerde bugün Çeçenistan ve Küba’ya uğruyor, Küründen Kabare’nin sahnesinde dinleniyoruz.

                          Fotoğraf: Küba'da Onur Yürüyüşünden, Mariela Castros

Gastelerin LGBTİ gündeminde bugün üç haber var, üçünün de haber dili oldukça dayanışma içinde sevgili okur.

Çeçenistan’da neler oluyor?

İlk haberimiz, Çeçenistan'da eşcinsellere uygulanan baskı ve işkenceleri gündemine alan Diyarbakır Mücadele Gazetesinden geliyor.

Gazete, beş Avrupa Birliği ülkesinin Rusya Hükümeti'ne bu korkunç raporları araştırması, işkenceye uğrayan aktivist ve gazetecilerin güvenliklerini sağlanması hakkındaki çağrısını haberleştirmiş.

‘Vamos bien’ mi?

Günün son haberi Evrensel’den. Şubat ayında görevi bırakacağını açıklayan Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun yerine kimin geleceği açıklamasını yapan kızı Mariela Castro’yu gündemine taşıyan Evrensel Gazetesi, Mariela Castro’nun eşcinsel hakları aktivisti olduğuna ve aynı zamanda Cinsellik Eğitim Merkezinin (CENESEX) başkanlığını yaptığına da yer vermiş.

Küba’nın son yıllarda LGBTİ hakları konusunda atağa geçmiş olması ve Mariela Castro’nun LGBTİ’lerle dayanışmasını, devlet başkanlığı görevini bırakacak olan babasının yerine kimin geleceği hakkında halkına ipucu vermesi çelişkisi ile birlikte düşününce biraz içimiz kararıyor olsa da Evrensel’in bu haberi bugünün LGBTİ gündemine dâhil oldu.

Küründen Kabare İstanbul’da

Bir diğer haberimiz Hürriyet Gazetesinin Kelebek ekinden. Hürriyet Kelebek Nisan ayında perdelerini açan Küründen Kabare’nin Kadıköy'deki Tiyatro Ak'la Kara'daki oyununu sayfalarına taşımış.

“Ünlüler izledi” başlıklı haber, oyunun yazarı ve oyuncusu Seyhan Arman’ın Oyuncu Sumru Yavrucuk ve Deniz Uğur’la fotoğraflarına yer vermiş. Gazetenin sanat magazini tadında hazırladığı haber, Küründen Kabare’nin transseksüel olarak yaşamanın zorluklarını anlattığına değiniyor ve oyunun gelecek temsilleri hakkında bilgi veriyor.

Gastelerde lubun baharı diyebileceğimiz Perşembe gündemi burda bitiyor. Yarın yeni gastelerde yeni gündemlerle buluşmak üzere...


Etiketler: medya
nefret