02/05/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerin LGBTİ gündeminde bugün 1 Mayıs alanlarında olan LGBTİ’ler var.

Gazetelerde bugün 1 Mayıs var Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerin LGBTİ gündeminde bugün 1 Mayıs alanlarında olan LGBTİ’ler var.

Gazetelerin LGBTİ gündemi için bugün 1 Mayıs alanlarına katılan LGBTİ’lere yer veren gazeteler var.

LGBTİ kortejinden fotoğrafların bulunmadığı, Mersin’de yayınlanan Mersin ve Haberci, Adana’da yayınlanan Egemen ve ulusal basından Milliyet’in alanda bulunan LGBTİ’lere nasıl yer verdiğine birlikte bakalım.

Mersin’de LGBTİ’ler alanda

Mersin gazetesinden Emrah Birgül kentte 1Mayıs’ın coşkuyla kutlandığını yazıyor. Haberde Mersin Cumhuriyet Meydanını gökkuşağı renklerine boyayan LGBTİ’ler unutulmamış. Mersin 1 Mayıs’ı için burayı ziyaret edebilirsiniz.

LGBTİ’lere düşman bir rejim

Mersin’de yayınlanan Haberi gazetesinden Nabi Batuk ise 1 Mayıs haberinde DİSK Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy’un konuşmasına da yer verdi. Göksoy konuşmasında “Özgürlükçü, demokratik bir anayasa isteyen emekçilere, Alevilere, Kürtlere, LGBT-İ bireylere, kadınlara düşman yeni bir rejim dayatılıyor. Demokrasi ve özgürlük için bu yeni rejime karşı duralım. Bu düzen durdurulmalıdır” dedi.

Adana’da 1 Mayıs

Egemen gazetesinden Ziya İpek de Adana’daki 1 Mayıs kutlamalarında LGBTİ’lerin yürüdüğünü yazdı.

Milliyet sadece Ankara’yı gördü

Milliyet gazetesinin şehir şehir aktardığı 1 Mayıs haberleri içinde yalnızca gazetenin Ankara muhabiri Yavuz Özden LGBTİ’lerin alanda olduğunu bildirdi. Adana ve İzmir’den de 1 Mayıs manzaralarının bulunduğu haberde LGBTİ’lerin alandaki varlığından bahsedilmedi.

Kaos GL Derneği 9 yıldır medyayı izliyor

Kaos GL Derneği 9 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Her yıl yayınladığı medya izleme raporları ile hem medyadaki ayrımcı söylem, nefret söylemi, nefret suçu ve önyargıya dikkat çekmeye çalışıyor hem de medyada seyri takip ediyor. Derneğin 2017 yılına ait Medya Raporu'na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
nefret