13/04/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerin LGBTİ gündemi için biri köşe yazısı bir diğeri haber olmak üzere iki metin seçtik.

Gazetelerde bugün: Dilediğimiz gibi yaşama hakkı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerin LGBTİ gündemi için biri köşe yazısı bir diğeri haber olmak üzere iki metin seçtik.

Gazetelerin LGBTİ gündemi için bugün iki haber seçtik. İlki Ankara Zafer gazetesinden Yiğit Candemir’in köşe yazısı ikincisi ise Hürriyet gazetesinde Burcu Aktaş’ın Aslı Tohumcu ile yaptığı röportajdan. 

“Bu hakkı nereden alıyorsunuz?”

Ankara Zafer gazetesinden Yiğit Candemir “Gençliğin Gözünden” köşesinde ötekileştirmeye değinmiş. Candemir, yaşam tarzı, inanış ve politik gerekçelerle toplumun ayrıştırılmasından dert yanıyor ve ayrımcı davranış ve söylemlerde bulunanlara bu hakkı nereden aldığını soruyor.

Candemir, “Sırf kendi görüşüne uymuyor diye hakaret ediyorlar, darp ediyorlar, dışlıyorlar insanları. (…) Küpe takan, saç uzatan, dövmesi olan, deri ceket giyen gence, eşcinsel, satanist, serseri, hayırsız insan gözüyle bakılıyor. O, tarzından dolayı hor görülen insan ona bu sıfatları koyan insandan kat kat daha insandır” diyor.

“Hayatı istediğimiz gibi yaşamak en doğal hakkımız”

Hürriyet gazetesinden Burcu Aktaş son kitabı “Durmadan Leyla” hakkında Aslı Tohumcu ile konuşmuş.

Röportajda Aktaş’ın sorduğu bir soruyu Tohumcu şöyle yanıtlıyor, “Bugün ister heteroseksüel olsun ister eşcinsel, en eğitimli kadın dahi, ailesinin, yakın çevresinin ya da alakasız yabancıların yarattığı baskıların elini kolunu bağlamasına engel olamayabiliyor. Oysa hayatı ve aşkı dolu dolu, istediğimiz kişiyle istediğimiz şekilde yaşamak en doğal hakkımız.”

Aslı Tohumcu, bu yanıtı ile kadın varoluşunu çeşitliliğiyle görünür kılıyor.

Kaos GL Derneği 9 yıldır medyayı izliyor

Kaos GL Derneği 9 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Her yıl yayınladığı medya izleme raporları ile hem medyadaki ayrımcı söylem, nefret söylemi, nefret suçu ve önyargıya dikkat çekmeye çalışıyor hem de medyada seyri takip ediyor. Derneğin 2017 yılına ait Medya Raporu'na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam