24/08/2015 | Yazar: Hakan Özkan

Bu hafta "Gazetelerde ne kadar yer aldık?" köşesinde, Gaymag’e uygulanan sansürü hukuka taşıyacak Kaos GL ve TOHAV’dan bahseden BirGün Gazetesi var.

Bu hafta "Gazetelerde ne kadar yer aldık?" köşesinde, Gaymag'e uygulanan sansürü hukuka taşıyacak Kaos GL ve TOHAV'dan bahseden BirGün Gazetesi var.

Kaos GL, medyayı takip etmeye devam ediyor, matbu basını yeniden okuyor.

Homofobi, transfobi, nefret söylemi, ötekileştirme, ayrımcılık ve kalıp yargılar penceresinden yeniden okuyan Kaos GL Derneği, LGBT örgütlerinin matbu basındaki yansımasını da izleyecek. 15-21 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’deki LGBT örgütlerinin yer aldığı haber şöyle:

Bu hafta eşcinsel kültür, yaşam ve magazin sitesi Gaymag’in, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından idari tedbir uygulaması ile erişime kapatılmasını gündemine taşıyan BirGün var.

BirGün gazetesi Gaymag’e sansürü ve Kaos GL ve TOHAV’ın sürece ilişkin adımlarını şu sözleriyle paylaştı:

“Gaymag'in engellenmesine ilişkin KaosGL.org'a konuşan Avukat Meryem Kavak, "Tedbirin içeriği bize bildirilmedi. Hangi katalog suçtan ötürü tedbir kararı alındığını bile bilmiyoruz. Yürütmeyi durdurma talepli iptal davası açacağız. TİB bütün hukuk ilkelerine aykırı davranarak fiili bir durum yaratıyor" dedi. Kavak, bu yasağın 'ahlakçı ve keyfi bir sansür' olduğunu vurguladı. Kaos GL ve Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı (TOHAV) homofobik sansürü yargıya taşıyacak.”

BirGün Gazetesi daha önce LGBTİ Sokak Hareketinin Genç İslami Müdafaa'nın "Lut kavminin çirkin işini yapanı görürseniz, faili de mef ulü de öldürünüz!" afişlerini 'Sen Tanrı mısın beni öldürdün?' afişiyle kapatmasını yazmıştı.


Etiketler: medya
İstihdam