25/09/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerin LGBTİ+ gündemi için bugün Posta ve Mavi Didim gazetelerinin haberlerini seçtik.

Gazetelerde ne var ne yok? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerin LGBTİ+ gündemi için bugün Posta ve Mavi Didim gazetelerinin haberlerini seçtik.

İllüstrasyon: Bryan Fountain

Gazetelerin LGBTİ+ gündemi için bugün Posta gazetesinden bir haber ve Aydın’da yayımlanan Mavi Didim gazetesinden bir köşe yazısı seçtik.

Mavi Didim’de Selma Erdal’ın “Dönüp duran dünya” başlıklı köşe yazısı en temel insan hakkı olan yaşama hakkını yok sayıyor ayrıca homofobik ve türcü bir dile sahip.

Erdal şöyle yazıyor: “Aman aldırmayın siz bana; bakın dalganıza, kedilerinizi, köpeklerinizi, eşcinsellerinizi ve Cumartesi Annelerinizi sevin, onlara söz söyleyenlere sövün, gerekirse dövün... 1980 öncesinin solcuları, devrimcileri gibi Meyhane köşelerinde; ülkeyi değil ama kedileri, köpekleri, eşcinselleri kurtarın ‘onların da yaşama hakkı var’ diye vereceğiniz beyanatlar eşliğinde...”

Bir ilk

Bir diğer haberimiz Posta gazetesinden. Gazete “Kraliyette bir ilk” başlıklı haberinde İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in kuzeni Lord Ivar Mountbatten’in hemcinsi ile evliliğini görmüş.

Haber Mountbatten’in üç çocuğunun olduğu, 2011 yılında boşandığını ve 2016 yılında da eşcinsel olarak açıldığı bilgilerine yer veriyor. Haber şöyle devam ediyor. “Bu; Kraliyet Ailesi'ndeki ilk eşcinsel evlilik. Ancak düğüne ne Kraliçe ne çocukları ne de torunları katılmadı.”

Kaos GL Derneği 9 yıldır medyayı izliyor

Kaos GL Derneği 9 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Her yıl yayınladığı medya izleme raporları ile hem medyadaki ayrımcı söylem, nefret söylemi, nefret suçu ve önyargıya dikkat çekmeye çalışıyor hem de medyada seyri takip ediyor. Derneğin 2017 yılına ait Medya Raporu'na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam