19/11/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerin LGBTİ+ gündeminde bugün Diyarbakır, Mersin ve İzmir’den haberler yer alıyor.

Gazetelerde sendromsuz pazartesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerin LGBTİ+ gündeminde bugün Diyarbakır, Mersin ve İzmir’den haberler yer alıyor.

Gazetelerin LGBTİ+ gündeminde bugün yerelden haberler var. LGBTİ+ gündemi için bugün Diyarbakır’da yayımlanan Yenigün, İzmir’den Haber Ekspres ve Mersin’de çıkan Mersin Kadın Gazetesi’nden haberler seçtik.

Diyarbakır ve Mersin’den haberler 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü açıklamalarını sayfalarına taşırken, İzmir’den Haber Ekspres İzmir Barosu’nda kurulan LGBTİ+ hakları komisyonunu haberleştirdi.

Dicle Amed Kadın Platformu heteroseksizme karşı

“Eşitsizlik ilk kez kadın üzerinde başladı” başlıklı haberinde Yenigün gazetesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Dicle Amed Kadın Platformu Sözcüsü Bahar Karakaş Uluğ’un sözlerine yer verdi.

Gazete Uluğ’un şu sözlerine yer verdi: “Uluslararası kadın dayanışmasından ve kendi özümüzden aldığımız güç ile buradan haykırarak söylüyoruz ki; toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, militarizme, heteroseksizme, ırkçılığa, ataerkilliğe, karşı sesimize ses çığlığımıza çığlık isyanımıza isyan katıp hep beraber kızkardeşlik ve direniş ruhu ile sistemin erilliğine karşı duruyoruz.”

Haber Ekspres’ten “İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu” haberi

Haber Ekspres, İzmir Barosu’nda 16 Ekim tarihli kararla kurulan LGBTİ+ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks, Artı) Hakları Komisyonu’nu gündemine aldı. Şefika Bal’ın özel haberi komisyon üyesi avukat Mahmut Şeren ile yapılan görüşmeyi aktarıyor.

Komisyonun kuruluşu ve gelişmenin ardından yaşananların aktarıldığı haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Lezbiyen, biseksüel, trans kadınlar unutulmadı

Mersin Kadın Gazetesi’nde bugün yayımlanan “Kadının adı yok” başlıklı haber Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi'nin denetim organı GREVIO'nun 15 Ekim’de yayımladığı Türkiye raporuna ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Av. Filiz Kerestecioğlu’nun açıklamalarını gündeme taşıyor.

Haberde, HDP Milletvekili Av. Filiz Kerestecioğlu’nun şu sözlerine yer veriliyor: “Farklı etnik gruplardan kadınların, çatışmalar sebebiyle zorla yerinden edilen kadınların, kentli kadınların, kırsalda yaşayan kadınların, engelli, yaşlı ve genç kadınların, lezbiyen, biseksüel, trans kadınların, göçmen veya mülteci kadınların, vatansız kadınların, ev içinde erkek şiddetine tanık olan çocukların ihtiyaçlarını eşit ölçüde gözeten politikaların mümkün olduğunu biliyoruz. Biz kadınlar şiddet, aşağılanma, sömürü ve ölümlerin olmadığı özgür, eşit ve adil bir yaşam hakkımızı istiyoruz.”

Kaos GL Derneği 9 yıldır medyayı izliyor

Kaos GL Derneği 9 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Her yıl yayınladığı medya izleme raporları ile hem medyadaki ayrımcı söylem, nefret söylemi, nefret suçu ve önyargıya dikkat çekmeye çalışıyor hem de medyada seyri takip ediyor. Derneğin 2017 yılına ait Medya Raporu'na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
nefret