05/04/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerin LGBTİ gündeminde bugün; Yeni Zelanda, Amerika ve Çanakkale’den haberler var.

Gazetelere bahar bugün geldi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerin LGBTİ gündeminde bugün; Yeni Zelanda, Amerika ve Çanakkale’den haberler var.

Fotoğraf: Alan Carr ile Paul Drayton'ın nikahını kıyan Adele

Gazetelerin LGBTİ gündeminde bugün dört pozitif haber yer alıyor. Cumhuriyet, Evrensel ve Korkusuz dünyadan güzel gelişmeleri okurla buluştururken Çanakkale Gündem gazetesi kentinde gerçekleşen bir LGBTİ etkinliğini görünür kıldı.

Keyifli okumalar.

Cumhuriyet ve Evrensel Yeni Zelanda’daki gelişmeyi gördü

Cumhuriyet gazetesi bugün “Yeni Zelanda eşcinsellerden özür diledi” başlıklı bir haber yayınladı. Haber, Yeni Zelanda’da, eşcinsel oldukları için geçmişte cezalandırılan kişilerin sicillerine işlenen hükümleri silmek için bir yasa çıkarıldığı yazıyor. Haber, ülkede 1986 yılına kadar eşcinselliğin suç sayıldığına dikkat çekiyor ve yasayı oy birliğiyle çıkaran milletvekillerinin geçmişte hüküm giyenlerden de özür dilediğini belirtiyor.

Aynı gelişme Evrensel gazetesinde de yer alıyor. “Eşcinsellik hükümleri silinecek” başlıklı Evrensel haberi, Adalet Bakanı Andrevv Little’nın "Bu yasa eşcinsellere karşı ayrımcılığın artık kabul edilebilir olmadığına dair açık bir sinyaldir. Geçmişin yanlışlarını düzeltmeye kararlıyız. Tüm eşcinsel erkeklerden ve eski eşcinsellik cezalarının yol açtığı önyargı, amgalama ve diğer olumsuz etkilere maruz kalan gökkuşağı topluluğundan bir kere daha özür diliyorum" sözlerine yer verdi.

Çanakkale Gündem’den LGBTİ ektinlik haberi

Çanakkale’de dün başlayan Boğazımıza Kadar Homofobi Haftası etkinliklerini Çanakkale Gündem gazetesinden Yıldız Sağlam haberleştiriyor.

“Cinsiyet atamak o kadar kolay değil” başlıklı haber, etkinlik hakkında okurlarını bilgilendiriyor ve Çanakkale LGBTİ+ İnsiyatifi'nden Umut Güven’in etkinliği başlatan konuşmasına yer veriyor.

Eşcinsel nişanlı

Korkusuz gazetesi, şarkıcı Adale’in arkadaşının nikâhını kıyabilmek için rahip cübbesi giydiğini magazin sayfasında gördü.

Haberde nikâhın eşcinsel evlilik olduğuna ise şu cümle ile yer veriliyor: “Adele, rahip cübbesini andıran beyaz bir kıyafet giyerek Carr ile eşcinsel nişanlısı Paul Drayton'ı ABD'deki bir törenle evlendirdi.”

Kaos GL Derneği 9 yıldır medyayı izliyor

Kaos GL Derneği 9 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Her yıl yayınladığı medya izleme raporları ile hem medyadaki ayrımcı söylem, nefret söylemi, nefret suçu ve önyargıya dikkat çekmeye çalışıyor hem de medyada seyri takip ediyor. Derneğin 2017 yılına ait Medya Raporu'na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam