08/09/2009 | Yazar: Kaos GL

Galeri NON’ın açılış sergisi ‘geçersiz sebep / yeterli neden’, muhakeme yeteneğimizin dönüşümünü farklı tarihi dönemlerde, yetişkinlik süreçlerinde, bazen iç gözlemlerle, bazen majör açılımlarla el

Geçersiz Sebep / Yeterli Neden  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Galeri NON’ın açılış sergisi ‘geçersiz sebep / yeterli neden’, muhakeme yeteneğimizin dönüşümünü farklı tarihi dönemlerde, yetişkinlik süreçlerinde, bazen iç gözlemlerle, bazen majör açılımlarla ele alan 7 işi bir araya getiriyor.

10 Eylül ile 7 Ekim arasındaki serginin sanatçıları, Gökçen Cabadan, Aslı Çavuşoğlu, Gökçe Çelikel, Nazım Hikmet Richard Dikbaş, Mert Öztekin, Tayfun Serttaş, Güneş Terkol.


 








"Hepimiz et ve kanız"
Enstalasyon
Sanatçı:
Gökçen Cabadan
 

Gökçen Cabadan ‘hepimiz et ve kanız’ adlı enstalasyonunda, herhangi bir sağlık ansiklopedisinde karşılaşabileceğimiz, yüz derisinin bir kısmı soyulmuş mükemmel görünüşlü bir çocuğun portresini ve saldırgan bir ifade verilmiş olan doldurulmuş bir gelinciği bir arada bize sunuyor.
 
Aslı Çavuşoğlu, 18 ‘komik’ videodan oluşan işinde, başkalarının ızdırabına gülmek üzerine kurulu güldürü videolarının baş rollerinde oynayarak karşımıza çıkıyor.
 
Gökçe Çelikel, tablosuna kendi model oluyor ve ergenlik çağını çağrıştıran puantiyeli çorap, sahte inciler ve koyu renk fondöten ile poz veriyor.
 
Nazım Hikmet Richard Dikbaş, yaratma sürecinin doğuş anına dikkat çekmek üzere yola çıktığı ‘9 Araba Bekliyor’ adlı yerleştirmesinde bu zamansal, çok katmanlı ve sürekli kendini tekrar eden yapıyı haritalayan bir mekân kuruyor.
 
Mert Öztekin, niçin Roma İmparatorluğu’nda yaşamış insan sayısından daha fazla insanın Roma İmparatorluğu konulu filmlerde oyunculuk yapmış olabileceğini araştırıyor.
 
Tayfun Serttaş ‘Seni Seviyorum’ adlı heykelinde, Sabiha Gökçen üzerine üretilen etnisite tartışmasının, yakın tarihimizin en acı verici cinayetlerinden birisine uzanan öyküsünü keskin ve mesafeli bir dille sorguluyor.
 
Güneş Terkol, kreşte çekilmiş bir fotoğrafından yola çıkarak yaptığı ‘kendilerine değil birbirlerine’ adlı işinde Yerli Malı Haftası meyvelerinden yapılmış maskelerin altındaki çocukların bakışlarındaki şaşkınlığı izleyici ile paylaşıyor.

İlgili site: http://galerinon.com/tr/
 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam